Vozņacki un Arruavarrena uzvar WTA turnīros Tokijā un Seulā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Bijusī pasaules tenisa ranga līdere Karolīna Vozņacki no Dānijas, kā arī Spānijas tenisiste Lara Arruavarrena svētdien izcīnīja uzvaras attiecīgi Tokijas WTA «Premier» un Seulas «International» sērijas tenisa turnīru finālos.

Tokijas «Premier» turnīra izšķirošajā cīņā Vozņacki ar 7-5, 6-3 uzvarēja mājinieci Naomi Osaku, kura turnīrā piedalījās ar īpašo ielūgumu jeb «wild card».

Vozņacki izcīnīja pirmo WTA turnīru uzvarētājas titulu kopš 2015.gada februāra, bet karjerā viņai šis bija 24.WTA turnīru uzvarētājas tituls. Tokijas «Premier» turnīrā viņa uzvarēja arī 2010.gadā.

«Lepojos, ka uzvarēju šajā turnīrā. Kāds man pirms finālspēles teica, ka vismaz vienā turnīrā esmu uzvarējusi kopš 2008.gada, tāpēc patīkami, ka šī sērija turpinās,» pēc uzvaras sacīja Vozņacki.

Tikmēr 18 gadus vecā Osaka pirmo reizi karjerā spēlēja WTA turnīru finālā. Viņa pirmajā setā divas reizes bija vadībā ar breiku, piedevām pretiniecei bija nepieciešams medicīniskais pārtraukums, tomēr pārsvaru japāniete nespēja nosargāt. Savukārt otrajā setā krietni labāka bija Vozņacki, kura panāca 5-0 un tikai beigās ļāva pretiniecei pietuvoties.

«Pirmajā setā nedaudz sastiepu cirksni, taču centos spēlēt agresīvi un saglabāt mieru. Mēģināju cīnīties par katru punktu. Mača beigās bija grūti, tāpēc esmu laimīga, ka izdevās nosargāt pārsvaru un uzvarēt,» sacīja dāņu tenisiste, kura jaunākajā WTA rangā pakāpsies par sešām pozīcijām uz 22.vietu, kamēr Osaka pirmo reizi karjerā iekļūs WTA pasaules ranga labāko 50 spēlētāju skaitā.

Savukārt Seulas «International» turnīra finālā Arruavarrena, kura WTA rangā šonedēļ ieņem tikai 90.vietu, ar 6-0, 2-6, 6-0 uzvarēja Moniku Nikulesku no Rumānijas, kura rangā atrodama 55.pozīcijā, bet turnīrā bija izlikta ar piekto numuru.

Arruavarrena izcīnīja savu otro WTA turnīru uzvarētājas titulu karjerā, jo pirms četriem gadiem triumfēja Bogotas «International» sērijas turnīrā.

Tokijas «Premier» turnīrā startēja arī Anastasija Sevastova, kura otrajā kārtā zaudēja pasaules ranga trešajai raketei Garvinjei Mugurusai no Spānijas, kura turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 35.vietu, kā arī Jeļena Ostapenko, kura rangā ir 46.pozīcijā, pirmdien Ķīnā sāks Uhaņas WTA «Premier» turnīru.

Sevastova pirmajā kārtā spēlēs pret Kazahstānas pārstāvi Jūliju Putincevu, kamēr Ostapenko spēkosies ar slaveno čehieti Petru Kvitovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu