Ostapenko un Sevastova Ķīnā nepārvar WTA turnīra pirmo kārtu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas sieviešu tenisa līdere Anastasija Sevastova Ķīnā notiekošā Uhaņas WTA «Premier» sērijas turnīra pirmās kārtas spēlē pirmdien pirmajā setā piedzīvoja bezcerīgu zaudējumu, bet otrajā setā izstājās no cīņas. Pirmās kārtas barjeru nepārvarēja arī Jeļena Ostapenko.

Sevastova, tiekoties ar Kazahstānu pārstāvošo krievieti Jūliju Putincevu, pārtrauca cīņu pie sev nelabvēlīga rezultāta 1-6, 1-4.

Pirmajā setā Sevastova spēja uzvarēt tikai vienā geimā un arī otrajā setā zaudēja pirmos divus geimus. Kaut trešajā geimā Latvijas tenisiste bija pārāka, uzreiz pēc tā viņa paņēma medicīnisko pārtraukumu. Pēc tam Sevastova zaudēja vēl divus geimus un pārtrauca cīņu, duelim ilgstot vien 55 minūtes.

Nesenajā ASV atklātajā čempionātā Sevastova ceturtdaļfināla cīņā pret dānieti Karolīnu Vozņacki agri guva potītes traumu, tomēr aizvadīja dueli līdz beigām. Toreiz viņa pēc mača uzsvēra, ka nav «no tām, kuras izstājas mača vidū».

Šīs nedēļas WTA rangā Sevastova atrodama 30.vietā, kas ir jauns viņas karjeras rekords, bet Putinceva pakāpusies uz 36.pozīciju un tikai vienu vietu līdz rekordam.

Tikmēr Ostapenko cieta neveiksmi ar rezultātu 3-6, 1-6, piekāpjoties Čehijas tenisa zvaigznei Petrai Kvitovai.

Abas tenisistes savā starpā tikās jau ceturto reizi šosezon. Ostapenko uzvarēja pirmajos divos mačos, bet tagad viņa otro reizi pēc kārtas zaudējusi.

Daudzo Latvijas tenisistes nepiespiesto kļūdu dēļ viņa pirmajā setā savas serves geimu zaudēja trīs reizes. Kaut pirmajās divās reizēs Ostapenko momentā atspēlējās, trešajā reizē Kvitova nospēlēja daudz pārliecinošāk, un šoreiz nosargāts serves geims arī automātiski nozīmēja uzvarētu setu ar 6-3.

Otrā seta ievadā Ostapenko darbojās daudz nedrošāk un ātri nokļuva iedzinējos ar rezultātu 0-4. Vienu savas serves geimu viņa uzvarēja «sausā», lauzt cīņas gaitu vairs neizdevās.

Ostapenko vēl gaidāma dalība dubultspēļu sacensībās, kur tiks spēlēts pārī ar spēcīgo rumānieti Simonu Halepu.

Šis Ostapenko bija pirmais turnīrs kopš ASV atklātā čempionāta, kur viņa pirmajā kārtā piekāpās Kvitovai, līdz ar to Latvijas sportiste otrajā mačā pēc kārtas zaudēja tieši čehietei. Savukārt Kvitova pēc ceturtās kārtas sasniegšanas Ņujorkā sacensību apritē atgriezās jau pirms nedēļas, kad Tokijas WTA «Premier» turnīrā otrajā kārtā zaudēja olimpiskajai čempionei Monikai Puigai no Puertoriko.

Abas Latvijas pārstāves Uhaņas turnīrā tika pie viena WTA reitinga punkta un 7090 ASV dolāru prēmijas.

Pirms gada sacensībās triumfēja amerikāņu tenisa veterāne Venusa Viljamsa, bet Kvitova nepārspēta palika 2014. gada sezonā, kad turnīrs notika pirmo reizi vēsturē.

«Dongfeng Motor Wuhan Open» risinās cietā jeb hard seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 2 288 250 ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu