Gulbis ATP rangā noslīd uz zemāko vietu kopš 2012.gada oktobra

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pašlaik nespēlējošais Latvijas tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis uzreiz 40 vietas un pašlaik ieņem vien 146.pozīciju.

Tik zemā vietā ATP vienspēļu rangā Gulbis nav bijis kopš 2012.gada 28.oktobra, kad atradās 151.pozīcijā. Pēc tam latvietis uzlaboja savas pozīcijas, kam augstākais punkts bija 2014.gada jūnijā - toreiz sportists pēc veiksmīga Francijas atklātā čempionāta pakāpās līdz pat desmitajai vietai.

Gulbis traumas dēļ septembrī nepiedalījās ASV atklātajā čempionātā, turklāt atsauca dalību arī citos turnīros. Lai gan izskanēja informācija, ka latvietis varētu atgriezties kortā oktobrī, visticamākais, viņš šo sezonu jau ir noslēdzis.

Tikmēr valsts otrā rakete Lībietis šonedēļ ieguvis trīs pozīcijas un tagad atrodams 357.vietā. Pirms dažām nedēļām sasniegtā 354.pozīcija bija viņa karjeras rekords. Augustā Lībietis pirmo reizi karjerā iekļuva starp ranga 400 labākajiem tenisistiem, ieņemot 381.vietu, bet vēlāk atkal no ceturtā simta izkrita.

Mārtiņš Podžus šonedēļ zaudējis 16 vietas un tagad ir 769.pozīcijā, bet Krišjānis Stabiņš ieņem 990.pozīciju. Sasvukārt 1337.pozīcijā ir Artūrs Lazdiņš, Jānis Podžus atrodams 1491.vietā, bet 18 gadus vecais Rūdolfs Mednis ieņem 1614.pozīciju.

Pasaules ranga līderis joprojām ir serbs Novāks Džokovičs, kuram seko divkārtējais olimpiskais čempions Endijs Marejs no Lielbritānijas. Trešo vietu ieņem ASV atklātā čempionāta uzvarētājs Stans Vavrinka no Šveices, kamēr pirmajam trijniekam seko Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs.

Savukārt piektais joprojām ir japānis Kei Nišikori, bet viņam seko titulētais spānis Rafaels Nadals un leģendārais šveicietis Rodžers Federers, kurš veselības problēmu dēļ šosezon vairs nestartēs. Astoto vietu ieņem francūzis Gaels Monfiss, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz austrietis Dominiks Tīms un Tomāšs Berdihs no Čehijas.

Šomēnes bija pirmā reize kopš 2003.gada, kad ATP ranga pirmajā četriniekā nebija atrodams ne Nadals, ne Federers.

Iepriekšējā nedēļā norisinājās trīs «ATP World Tour 250» sērijas turnīri. Stokholmā par turnīra uzvarētāju kļuva pazīstamais argentīnietis Huans Martins del Potro, gandrīz pēc trīs gadu pārtraukuma tiekot pie uzvarētāja titula. Argentīnas sportists, kurš 2009.gadā kļuva par ASV atklātā čempionāta uzvarētāju, bet iepriekšējos gados hroniskas plaukstas locītavas traumas dēļ ilgi nespēlēja, finālā ar 7-5, 6-1 uzvarēja amerikāni Džeku Soku.

Tikmēr par Antverpenes turnīra uzvarētāju kļuva francūzis Rišārs Gaskē, kurš izšķirošajā cīņā ar 7-6 (7:4) uzvarēja argentīnieti Djego Švarcmanu, tiekot pie sava 14.titula karjerā. Savukārt Maskavā veiksmīgākais bija spānis Pavlo Karrenjo-Busta, trīs setu mačā ar 4-6, 6-3, 6-2 uzvarot itāli Fabio Fonjīni. Līdz ar to viņš kļuva par pirmo spāni, kurš uzvarējis Kremļa kausa izcīņā.

ATP dubultspēļu rangā Lībietis ieguvis četras vietas un tagad pakāpies uz rekordaugsto 292.pozīciju. Dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži atrodas attiecīgi 1061. un 1062.vietā, bet Stabiņš ir 1145.pozīcijā. Savukārt Lazdiņš ieņem 1154.vietu, kamēr Mednis ir 1294.pozīcijā, bet Roberts Grīnvalds atrodams 1488.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu