Sevastova pēc pretinieces izstāšanās sasniedz «Australian Open» otro kārtu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova pirmdien sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta otro kārtu, to paveicot pēc japānietes Nao Hibino izstāšanās. Līdz ar to Sevastova vienspēlēs pārtraukusi savu septiņu zaudējumu sēriju.

Turnīrā ar 32. numuru izliktā Sevastova pirmajā kārtā pirmo setu uzvarēja ar 6-4, bet otrajā sportistes aizvadīja tikai dažas minūtes, kad Hibino veselības problēmu dēļ nolēma sacensības neturpināt.

Pirmā seta laikā Sevastova izvirzījās vadībā ar 4-1, vienreiz laužot japānietes servi. Tomēr Hibino breiku atspēlēja un pietuvojās vairs tikai līdz 4-5, bet jau nākamajā geimā Latvijas pārstāve vēlreiz bija labāka pie pretinieces serves un pirmajā setā triumfēja ar 6-4.

Jau pirmajā setā bija redzams, ka Hibino cīnās ar veselības problēmām. Viņai sāpēja muguras lejasdaļa, tāpēc pie rezultāta 2-5 bija nepieciešama arī ārstu palīdzība.

Tomēr Hibino varonīgi turpināja spēli, bet izstājās otrā seta ievadā, kad pirmajā geimā bija nonākusi iedzinējos ar 15:30.

Sevastovai par Austrālijas atklātā čempionāta pirmās kārtas pārvarēšanu pienākas 70 WTA ranga punkti un 37 000 ASV dolāru prēmija.

Sevastova, kurai pirms šā mača bija septiņu zaudējumu sērija, pasaules rangā atrodas 33.vietā, turklāt viņa pirmo reizi šāda līmeņa sacensībās ir starp izliktajām tenisistēm, jo atlētei turnīrā piešķirts 32. numurs, kamēr Hibino WTA rangā ir 103. pozīcijā.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim bija spēkojušās vienu reizi, kad 2015.gada aprīlī Indijā notikušā Ahmedabadas ITF 25 000 sērijas turnīra otrajā kārtā Sevastova bija pārāka ar 7-5, 6-3, turklāt toreiz japāniete sacensībās bija izlikta ar pirmo numuru.

Pašlaik 22 gadus vecā Hibino debiju «Grand Slam» turnīros piedzīvoja 2015.gada rudenī, kad piedalījās ASV atklātā čempionāta kvalifikācijā. Pērn viņa nevienā no «Grand Slam» turnīriem nepārvarēja pirmo kārtu.

Hibino karjeras rekords pasaules rangā ir 56.vieta, ko japāniete sasniedza tieši pirms gada, bet pie vienīgā titula viņa tika 2015.gada oktobrī, kad Taškentas WTA «International» sērijas turnīra finālā pieveica Horvātijas pārstāvi Donnu Vekiču. Zīmīgi, ka karjeras otrais fināls tieši gadu vēlāk arī tika sasniegts Taškentā, taču tad nācās piekāpties Kristīnai Plīškovai no Čehijas.

Sevastovai otrajā kārtā pretī stāsies pasaules ranga 80.vietas īpašniece, Slovākijas tenisiste Kristīna Kučova, bet pēc tam pretī var nākt spēcīgā spāniete Garvinje Mugurusa, kura izlikta ar septīto numuru. Spānijas sportisti Latvijas tenisiste pērnajā rudenī sensacionāli pārspēja ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā, kur viņai izdevās aizkļūt līdz pat ceturtdaļfinālam.

Tikmēr Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Jeļena Ostapenko, kura pasaules rangā atrodama 38.vietā, savu otro Austrālijas atklāto čempionātu sāks otrdien, spēkojoties ar kvalifikāciju pārvarējušo Ķīnas tenisisti Džu Liņu, kura rangā ir 126.vietā. Ostapenko pērn «Grand Slam» turnīros palika bez uzvarām.

Abas Latvijas labākās tenisistes piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās, kas tiks iesāktas nedēļas vidū.

Izlikto tenisistu vidū Sevastova iekļuva, jo sacensībās nepiedalīsies uzreiz trīs par viņu reitingā augstāk esošas tenisistes. Turnīru Melburnā izlaiž Petra Kvitova (Čehija), Medisona Kīsa (ASV) un Viktorija Azarenka (Baltkrievija).

«Grand Slam» pamatsacensībās Sevastova piedalījusies 16 reizes. Vislabāk šādas raudzes turnīrā Latvijas vadošajai tenisistei veicās 2016. gadā, kad sensacionāli aizkļuva līdz «US Open» ceturtdaļfinālam.

Savukārt «Australian Open» savu labāko rezultātu viņa uzrādīja 2011. gadā, sasniedzot ceturto kārtu.

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šajā turnīrā nepiedalās, turklāt viņš nav spēlējis jau kopš pagājušā gada jūlija. Jauno sezonu latvietis varētu sākt februārī.

Prestižās sacensībās Melburnā cietā jeb hard seguma kortos risinās no 16. līdz 29. janvārim. Turnīra kopējais prēmiju fonds ir 36,2 miljoni ASV dolāru (34,8 miljoni eiro). Uzvarētāji vīriešu un sieviešu vienspēlēs saņems 2,68 miljonus ASV dolāru, finālisti 1,34 miljonus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu