Karlovičs «Australian Open» mačā izpildījis 75 eisus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Horvātijas tenisa veterāns Ivo Karlovičs sezonas pirmajā «Grand Slam» turnīrā «Australian Open» pirmās kārtas mačā izpildījis 75 eisus jeb neatvairāmas serves.

37 gadus vecais Karlovičs pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-7 (6-8), 3-6, 7-5, 6-2, 22-20 apspēlēja argentīnieti Orasio Zevaljosu. Liels nopelns Karloviča panākumam bija viņa teicamajai servei, kas ir horvāta spēcīgākais ierocis. Viņš izpildīja 75 neatvairāmas serves, sasniedzot prestižo sacensību rekordu.

Iepriekšējais rekords piederēja karjeru beigušajam zviedram Tomasam Juhansonam, kurš 2005. gadā veica 51 neatvairāmu servi.

Lai noskaidrotu uzvarētāju, cīņa ritēja piecas stundas un 13 minūtes, kas ir otra ilgākā spēlē «Australian Open» vēsturē. Savukārt viņu piektais sets (22-20) kļuva par garāko šā turnīra vēsturē.

Otrajā kārtā Karlovičs spēkiem mērosies ar vietējo sportistu Endrjū Vitingtonu.

Prestižās sacensībās Melburnā cietā jeb hard seguma kortos risinās no 16. līdz 29. janvārim. Turnīra kopējais prēmiju fonds ir 36,2 miljoni ASV dolāru (34,8 miljoni eiro).

Turnīrā pirmās kārtas barjeru pārvarējušas abas Latvijas pārstāves Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu