Ostapenko un Sevastova ar pārliecinošām uzvarām sāk Dubaijas turnīra dubultspēļu sacensības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova svētdien ar pārliecinošām uzvarām sāka Dubaijas WTA «Premier» sērijas turnīra dubultspēļu sacensības.

Ostapenko pārī ar kanādieti Gabrielu Dabrovski pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-1 apspēlēja ķīnietes Dženu Saisai un Čuanu Jiadžunu.

Latvijas un Kanādas duets šajā cīņā demonstrēja pārliecinošu sniegumu, tikai vienu reizi ļaujot pretiniecēm lauzt savu servi, kamēr pašas to paveica piecreiz.

Pirmās kārtas pārvarēšana Ostapenko devusi 105 WTA dubultspēļu ranga punktus. Latvijas tenisiste dubultspēļu rangā pašlaik atrodas augstajā 67.vietā. Otrajā kārtā Ostapenko/Dabrovskai pretī stāsies horvātiete Danija Juraka un Anastasija Rodionova no Austrālijas.

Ostapenko šomēnes uzvarēja Sanktpēterburgas WTA «Premier» dubultspēļu turnīrā, kas rangā ļāva pacelties uz rekordaugsto 67.pozīciju.

Pirms tam svētdien Ostapenko cieta zaudējumu šī turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā, jo pirmajā kārtā ar 6-7 (1:7), 2-6 piekāpās ķīnietei Vanai Cjanai. Pērn viņa ap šo laiku piedalījās tādas pašas raudzes turnīrā Dohā, kur aizkļuva līdz finālam un ieguva 585 WTA ranga punktus. Par dalību Dubaijas turnīra pirmās kārtas cīņā viņa saņēma vienu WTA ranga punktu, līdz ar to, neaizstāvot pērn izcīnītos punktus, Latvijas tenisiste rangā atkāpsies par vismaz 30 pozīcijām, kā arī zaudēs valsts pirmās raketes godu. Vienspēļu rangā Ostapenko pašlaik ir 34.pozīcijā.

Vēlāk svētdien dubultspēļu pirmās kārtas maču aizvadīja arī Sevastova, kura pārī ar Luksemburgas pārstāvi Mendiju Minellu ar 6-1, 6-2 sagrāva Turcijas sportisti Čaglu Bijikakčaju un krievieti Natāliju Vihļancevu.

Arī Sevastova, kura rangā ieņem 142.vietā, par pirmās kārtas pārvarēšanu nopelnījusi 105 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Sevastova vienspēļu turnīra pirmās kārtas mačā ar 6-1, 7-5 uzvarēja spēcīgo rumānieti Irinu Begu, turklāt būs atguvusi Latvijas pirmās raketes godu. Viņa vienspēļu rangā pašlaik ir 35.vietā.

Latvijas tenisiste Dubaijas turnīra otrajā kārtā sacentīsies ar kādu no ASV tenisistēm - Koko Vandeveju vai Elisoni Risku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu