Sevastova Dubaijā sasniedz «Premier» turnīra ceturtdaļfinālu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ļoti veiksmīgi Dubaijas WTA «Premier» sērijas turnīrā turpina spēlēt Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kas trešdien sacensību astotdaļfinālā ar rezultātu 6-4, 6-3 pieveica Ķīnas pārstāvi Šuai Penu.

WTA rangā Sevastova šobrīd ieņem 35. pozīciju, kamēr viņas 31 gadu vecā pretiniece ir 57. vietā. Iepriekš viņas bija tikušās divreiz (2010. gadā), abos mačos pārākai esot Latvijas tenisistei.

Par iekļūšanu ceturtdaļfināla Sevastova jau nopelnījusi 190 reitinga punktu un 56 115 ASV dolāru prēmiju.

Pāris stundu vēlāk abas tenisistes savā starpā tiksies vēlreiz, aizvadot spēli dubultspēļu sacensību otrajā kārtā.

Veiksmīgais sniegums Sevastovai jaunnedēļ, visticamāk, ļaus sasniegt karjeras rekordu WTA rangā. Viņas līdzšinējais labākais rezultāts ir 30. pozīcija. Sagaidāms, ka pakāpsies vismaz uz 29. vietu.

Ceturtdaļfinālā viņas pretiniece būs cita Ķīnas sportiste Vana Cjana, kas sacensību ievadā (pirmā kārta) ar 7-6 (7), 6-2 pieveica Jeļenu Ostapenko. Cjana trešajā kārtā trešdien ar 6-1, 6-4 ļoti pārliecinoši pieveica francūzieti Kristīnu Mladenoviču.

Sevastova pirms Dubaijas sacensībām šogad nebija uzvarējusi pretinieces, kas rangā ir augstāk par 80.vietu, bet tagad divos mačos pēc kārtas tikusi galā ar pirmā četrdesmitnieka sportistēm, kas noticis pirmoreiz kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta. Tad arī viņa iepriekšējo reizi uzvarēja trijās spēlēs pēc kārtas.

Pirmajā kārtā 26 gadus vecā Sevastova ar rezultātu 6-1, 7-5 uzvarēja spēcīgo rumānieti Irinu Begu, bet otrajā ar 6-4, 6-7 (3:7), 6-2 pieveica amerikānieti Elisoni Risku.

«Dubai Duty Free Tennis Championships» turnīrs risinās cietā jeb hard seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 2 365 250 ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu