Sevastova sensacionāli iekļūst Dubaijas WTA turnīra pusfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ļoti sekmīgi turpina spēlēt Dubaijas WTA «Premier» sērijas turnīrā, kurā ceturtdien sensacionāli sasniedza pusfinālu. Ceturtdaļfināla mačā viņa ar 6-4, 7-5 pieveica Ķīnas tenisisti Vanu Cjanu, kas iepriekš šī paša turnīra pirmajā kārtā pieveica citu Latvijas pārstāvi Jeļenu Ostapenko. Šis panākums Sevastovai ļaus veikt ievērojamu kāpumu WTA reitingā un sasniegt jaunu karjeras rekordu.

Sevastovai nopelnīto WTA ranga punktu (350) izteiksmē šis ir viens no augstākajiem sasniegumiem karjerā. Jaunnedēļ viņa WTA rangā varētu pakāpties uz 24. vietu.

WTA rangā Sevastova šobrīd ieņem 35. pozīciju, kamēr viņas 25 gadus vecā pretiniece ir 76. vietā. Iepriekš viņu ceļi kortā nebija krustojušies.

Par pusfināla sasniegšanu Sevastova jau nopelnījusi 350 reitinga punktu un 121 690 ASV dolāru prēmiju.

Sevastova jau spēles pirmajā geimā tika pie divām breikbumbām, taču tās palika neizmantotas. Savu pirmo servi Latvijas tenisiste realizēja, bet otro zaudēja «tīri», nonākdama iedzinējos ar 1-3. Tiesa, jau nākamajā geimā liepājniece revanšējās un lauza pretinieces servi. Lūzumu pirmajā setā Sevastova panāca devītajā geimā, kurā nobreikoja pretinieci, bet nākamajā geimā viņa pārliecinoši izmantoja savas serves priekšrocības un panāca 6-4.

Otrā seta sākumā tenisistes apmainījās realizētām servēm, bet trešajā geimā Sevastova lauza Cjanas servi. Turpinājumā uzvarēja servētājas līdz desmitajā geimā Sevastova neizservēja mačbumbu, kas pretiniecei ļāva panākt 5-5. Tiesa, nākamajā geimā Latvijas spēlētāja otro reizi setā nobreikoja pretinieces servi, 12.geimā nokārtojot uzvaru ar 7-5 un iesoļojot pusfinālā.

Pusfinālā Sevastova tiksies ar kādreizējās ranga līderes Karolīnas Vozņacki un amerikānietes Katerinas Belisas ceturtdaļfināla uzvarētāju.

Pirmajā kārtā 26 gadus vecā Sevastova ar rezultātu 6-1, 7-5 uzvarēja spēcīgo rumānieti Irinu Begu, otrajā ar 6-4, 6-7 (3:7), 6-2 pieveica amerikānieti Elisoni Risku, bet trešajā kārtā 6-4, 6-3 apspēlēja Ķīnas pārstāvi Šuai Penu.

Sevastova iepriekš Dubaijā 2010. un 2011.gadā bija aizkļuvusi līdz otrajai kārtai, bet pērn šajā nedēļā Dohā viņa pārvarēja kvalifikāciju un zaudēja pamatturnīra pirmajā kārtā, tāpēc šonedēļ sportistei bija jāaizstāv 30 WTA ranga punkti.

«Dubai Duty Free Tennis Championships» turnīrs risinās cietā jeb hard seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 2 365 250 ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu