Sevastova: Negribēju, lai Cjana sajūt savu ritmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STRINGER / EPA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Dubaijas WTA «Premier» sērijas turnīra ceturtdaļfinālā nav vēlējusies, lai viņas pretiniece ķīniete Vana Cjana sajūt spēles ritmu, pēc panākuma šajā duelī teica sportiste.

Sevastova ceturtdien prestižā Dubaijas turnīra ceturtdaļfinālā 6-4, 7-5 uzvarēja Cjanu, kura iepriekš šī paša turnīra pirmajā kārtā pieveica citu Latvijas pārstāvi Aļonu Ostapenko.

«Cjana ir ļoti laba spēlētāja, turklāt šo maču viņa sāka patiešām labi, bet es nevēlējos, lai viņa sajūt spēles ritmu,» portāls «Xinhuanet.com» citē Sevastovas teikto. «Sieviešu teniss mūsdienās ir ļoti sīvs, jo jebkura pretiniece var uzvarēt.»

«Domāju, man šodien labi izdevās savu spēli dažādot. Lai arī Cjana šo maču sāka labi, es iejutos savā ritmā. Dažādoju spēli ar lēnajiem un augstajiem sitieniem, tādējādi neļaujot viņai ieiet ritmā. Tā bija panākumu atslēga, un arī servi atgriezu diezgan labi,» turnīra rīkotāji citē Sevastovu.

Tikmēr Cjana pēc spēles izteicās, ka spēles gaitā zaudējusi vairākus svarīgus punktus, kas arī ietekmējis šī dueļa iznākumu.

Sevastova, kura šonedēļ WTA pasaules rangā ieņem 35.vietu, par iekļūšanu šī turnīra pusfinālā nopelnījusi 350 WTA ranga punktus un nākamajā nedēļā sasniegs jaunu karjeras rekordu rangā, kas pašlaik ir 30.vieta. Sevastova iekļūs starp ranga TOP 25 tenisistēm, bet Latvijas dāmu tenisa visu laiku augstākā vieta ir Larisas Neilandes 1988.gadā sasniegtā 13.pozīcija.

Sevastovai nopelnīto WTA ranga punktu izteiksmē šis ir otrs lielākais skaits kādā no turnīriem. «Premier 5» sērijas sacensības ir aiznākamajā līmenī aiz «Grand Slam», un viņa šāda līmeņa sacensību pusfinālā spēlēs pirmo reizi karjerā.

Pusfinālā Sevastova piektdien tiksies ar kādreizējās ranga līderes Karolīnas Vozņacki un amerikānietes Katerinas Belisas ceturtdaļfināla uzvarētāju.

Sevastova, kura karjerā ir izcīnījusi vienu WTA raudzes turnīru uzvarētājas titulu 2010.gadā, šogad 12 spēlēs ir guvusi septiņus panākumus. Savukārt pērn viņa divas reizes tika līdz WTA turnīru fināliem, taču izšķirošajās spēlēs Maljorkā un Buharestē zaudēja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu