Sevastova pusfinālā cieš zaudējumu pret spēcīgo Vozņacki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STRINGER / EPA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova prestižā Dubaijas WTA «Premier» sērijas turnīra pusfinālā piektdien ar 3-6, 4-6 zaudēja Dānijas sportistei Karolīnai Vozņacki, kura savulaik bijusi arī pasaules ranga pirmajā vietā.

Par spīti neveiksmei pusfinālā Sevastova aizvadījusi lielisku turnīru un tagad nopelnījusi 350 WTA ranga punktus. Tas viņai nākamajā nedēļā ļaus sasniegt jaunu karjeras rekordu pasaules rangā, kas pašlaik ir 30.vieta. Sportiste iekļūs starp ranga TOP 25 tenisistēm, bet Latvijas dāmu tenisa visu laiku augstākā vieta ir Larisas Neilandes 1988.gadā sasniegtā 13.pozīcija.

Sevastova līdz šim vēl nebija spēlējusi šādas raudzes turnīra pusfinālā.

Šis mačs starp abām tenisistēm sākās piesardzīgi, jo pirmo sešu geimu laikā neviena no viņām nespēja tikt kaut pie breikbumbas. Rezultātam esot neizšķirtam 3-3, spēle dažu lietus lāšu dēļ uz mirkli tika apturēta, taču reālu draudu tās turpinājumam nebija. Pie pirmās breikbumbas šajā cīņā astotajā geimā tika Vozņacki, turklāt pēc Sevastovas sitiena autā viņai arī izdevās to izmantot, panākot 5-3 un tiekot pie iespējas servēt par uzvaru setā.

Dānijas tenisiste nākamajā geimā arī noslēdza šo setu, darbojoties diezgan pārliecinoši un uzvarot ar 6-3.

Otrajā setā rezultātam esot 1-1, mačs lietus dēļ atkal tika apturēts, turklāt šoreiz nokrišņi jau bija pamatīgāki, kā rezultātā vajadzēja uzkopt visu kortu. Pēc dažām minūtēm spēle gan atkal varēja atsākties, bet piektajā geimā Vozņacki atkal izmantoja vienīgo breikbumbu izvirzīdamās vadībā ar 3-2. Pēc šāda pavērsiena Sevastova pārtraukumā lūdza padomu savam trenerim. Tas vainagojās panākumiem, jo Latvijas tenisiste nākamajā geimā tika uzreiz pie trim breikbumbām - savām pirmajām šajā spēlē, bet Dānijas tenisiste tās atspēlēja un devās pretī uzvarai.

Nonākusi iedzinējos ar 2-4, Sevastova parādīja raksturu un astotajā geimā tika pie divām breikbumbām. Beidzot viņai izdevās lauzt sāncenses servi un panākt 4-4. Jau nākamajā geimā Vozņacki tika pie trim breikbumbām un izmantoja trešo no tām, atkal iegūstot viena breika pārsvaru. Līdz ar to Dānijas pārstāve atkal varēja servēt par uzvaru setā, kas šoreiz nozīmēja arī pretendēt uz panākumu visā spēlē un vietu turnīra finālā.

Vozņacki sev svarīgajā geimā nespēlēja pārāk pārliecinoši, turklāt pieļāva arī dubultkļūdu, taču spēja šo maču noslēgt un uzvarēt setā ar 6-4.

Tikmēr otrais pusfināls sāksies uzreiz pēc šīs cīņas, un tajā vāciete Angelika Kerbere, kura vēl nesen bija pasaules pirmā rakete, spēkosies ar Jeļinu. Svitoļinu no Ukrainas.

Pašlaik 26 gadus vecā Vozņacki pasaules rangā atrodama 15.vietā, bet šajā turnīrā viņa izlikta ar desmito numuru, kamēr Sevastova ir 35.pozīcijā, taču nākamnedēļ viņu pēc veiksmīgā snieguma Dubaijā gaida ielaušanās planētas spēcīgāko tenisistu trīsdesmitniekā.

Turnīru Latvijas tenisiste sāka svētdien, pirmās kārtas cīņā ar 6-1, 7-5 uzvarot rumānieti Irinu Begu, kura rangā ir 28.vietā, bet otrdien ar 6-4, 6-7 (3:7), 6-2 pārspēja amerikānieti Elisoni Risku, kura pašlaik rangā atrodas 38.pozīcijā un pirms šī dueļa sezonas pirmajos desmit mačos bija izcīnījusi astoņas uzvaras.

Savukārt trešās kārtas cīņā jeb astotdaļfinālā Sevastova trešdien ar 6-4, 6-3 pieveica Ķīnas sportisti Šuai Penu, kura atrodama ranga 57.pozīcijā. Visbeidzot ceturtdien Latvijas pārstāve ceturtdaļfinālā ar 6-4, 7-5 uzvarēja ķīnieti Vanu Cjanu, kura ir planētas 76.rakete.

Latvijas tenisistei nopelnītie 350 WTA ranga punkti ir viņas otrais lielākais iegūto punktu skaits kādā no turnīriem. «Premier 5» sērijas sacensības ir aiznākamajā līmenī aiz «Grand Slam».

Tikmēr Vozņacki šī turnīra pirmās kārtas mačā ar 6-2, 7-5 pārspēja Krievijas tenisisti Darju Kasatkinu, kura rangā ir 32.vietā, pēc tam ar 6-4, 6-2 pieveica planētas 59.raketi Viktoriju Golubiču no Šveices, bet trešajā kārtā ar 3-6, 6-2, 6-3 uzvarēja ukrainieti Katerinu Bondarenko, kura ir pasaules ranga 79.pozīcijā. Visbeidzot ceturtdaļfinālā dāniete ar 6-3, 6-2 pieveica amerikānieti Katerinu Belisu, kur rangā meklējam 70.vietā.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim bija tikušās trīs reizes, visos gadījumos triumfējot Dānijas sportistei. Vēl 2010.gadā Federāciju kausa mačā Vozņacki bija pārāka ar 6-2, 6-2, bet 2011.gadā Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā tā brīža pasaules pirmā rakete uzvarēja ar rezultātu 6-3, 6-4. Savukārt nesenākā tikšanās bija pagājušā gada ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, kad tobrīd veselības problēmu mocītā Sevastova piekāpās ar 0-6, 2-6. Tieši iekļūšana šī turnīra ceturtdaļfinālā pievērsa Sevastovai lielu pasaules uzmanību un no jauna viņai ļāva kļūt par Latvijas pirmo raketi.

No 2010.gada oktobra līdz 2012.gada janvārim Vozņacki tikai uz vienu nedēļu bija pazaudējusi WTA ranga līderpozīciju.

Vozņacki savas karjeras laikā tikusi pie 25 WTA raudzes vienspēļu tituliem, kamēr ar labām sekmēm viņa spēlējusi arī prestižajos «Grand Slam» turnīros. Dāniete divas reizes (2009. un 2014.gadā) sasniegusi ASV atklātā čempionāta finālu, turklāt 2011.gadā spēlējusi Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā.

Iepriekšējā sezonā Dānijas sportistei traucēja potītes savainojums, bet šo sezonu viņa iesākusi veiksmīgi. Lai gan Austrālijas atklātajā čempionātā nācās samierināties ar neveiksmi trešajā kārtā, viņa vismaz līdz ceturtdaļfinālam tikusi visos pārējos sezonas turnīros, kuros piedalījusies. Vozņacki vēl iepriekšējā nedēļā spēlēja Dohas WTA «Premier» turnīra finālā, kur ar 3-6, 4-6 piekāpās Čehijas tenisistei Karolīnai Plīškovai. Šosezon dāniete 19 mačos guvusi 15 uzvaras.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu