Ostapenko zaudē Indianvelsas WTA dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien cieta zaudējumu prestižā Indianvelsas WTA «Premier» dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā, kamēr Anastasija Sevastova uzzināja savu pretinieci vienspēļu turnīra otrajā kārtā.

Latvijas tenisiste, spēlējot duetā ar vācieti Jūliju Gērgesu, divos setos ar 3-6, 4-6 atzina indietes Sanijas Mirzas un čehietes Barboras Zahlavovas Stricovas pārākumu.

Ostapenko un Gērgesa mačā izmantoja četras breikbumbas, taču abos setos pa trīs reizēm zaudēja arī savu servi, ar ko pretiniecēm pietika, lai svinētu panākumu.

Latvijas tenisiste līdz ar to turnīrā nopelnīja desmit WTA dubultspēļu ranga punktus.

Ostapenko šosezon dubultspēlēs cīnījusies sekmīgi, jo februāra sākumā duetā ar polieti Alicju Rosolsku triumfēja Krievijā notikušajās Sanktpēterburgas WTA «Premier» sērijas turnīra dubultspēļu sacensībās. Tāpat viņa sasniedza pusfinālu Oklendas WTA «International» turnīrā un ceturtdaļfinālu Dubaijas WTA «Premier» turnīrā.

Tikmēr vienspēļu turnīrā Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova, kura sacensībās ir izlikta ar 22.numuru, uzzināja savu pretinieci otrajā kārtā, par kuru kļuva amerikāniete Lorēna Deivisa.

Pirmās kārtas cīņā ranga 38.pozīcijā esošā Deivisa sīvā mačā ar 6-4, 4-6, 7-5 uzvarēja šveicieti Viktoriju Golubiču, kura rangā atrodas 56.pozīcijā.

Sevastova, kura WTA pasaules rangā ieņem 23.vietu, pirmajā kārtā bija brīva no spēles.

Līdz šim viņa ar Deivisu tikusies vienu reizi, kad 2013.gadā turnīrā Oklendā uzvarēja ar 6-2, 7-6 (7:2).

Sevastovas un Deivisas cīņa notiks sestdien.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Ostapenko trešdien vienspēļu turnīrā nodemonstrēja cīnītājas raksturu un par spīti sliktai pašsajūtai ar 6-4, 2-6, 7-6 (7:3) uzvarēja Melnkalnes tenisisti Danku Koviniču.

Ostapenko, kura vienspēļu rangā ieņem 64.vietu, pirms trešā seta pieprasīja medicīnisko pauzi, kurā viņai tika mērīts asinsspiediens, tomēr spēli viņa turpināja un beigās uzvarēja desmit pozīcijas zemāk rangā esošo pretinieci, nopelnot sev 35 WTA vienspēļu ranga punktus.

Ostapenko šī ir debija Indianvelsas turnīrā, kas bieži tiek dēvēts par piekto «Grand Slam».

Otrajā kārtā Ostapenko piektdien tiksies ar planētas piekto raketi Dominiku Cibulkovu no Slovākijas. Sākotnēji bija plānots, ka otrajā kārtā pretim stāsies trešajā vietā esošā čehiete Karolīna Plīškova, tomēr pēc turnīra pirmās raketes Serēnas Viljamsas izstāšanās organizatoriem nācās nedaudz pamainīt sacensību izlozes zaru.

Ostapenko un Cibulkovas cīņa tiks aizvadīta naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika.

LETA jau vēstīja, ka Indianvelsas «ATP Masters 1000» sērijas turnīrā vīriem otrdien kvalifikācijas pirmajā kārtā neveiksmi piedzīvoja Latvijas tenisa zvaigzne Ernests Gulbis, kurš atgriezies sacensību apritē pēc ilgstošas traumas ārstēšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu