Ostapenko Indianvelsas otrajā kārtā zaudē ranga piektajai raketei Cibulkovai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LARRY W. SMITH / EPA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko piektdien prestižā Indianvelsas WTA «Premier» turnīra otrajā kārtā sīvā cīņā zaudēja planētas piektajai raketei Dominikai Cibulkovai no Slovākijas.

Ostapenko, kura pasaules rangā ieņem 64.vietu, cieta neveiksmi trīs setu mačā ar rezultātu 4-6, 6-3, 3-6, turnīru noslēdzot ar iegūtiem 35 WTA vienspēļu ranga punktiem.

Cīņā, kura ilga divas stundas un 11 minūtes, abām tenisistēm bija problēmas ar savas serves nosargāšanu, jo Cibulkova 11 reizes guva punktu pretinieces servē, kamēr Ostapenko izmantoja desmit breikbumbas.

Pirmajā setā Ostapenko, trešo reizi laužot pretinieces servi, panāca 4-3 savā labā, tomēr Cibulkova pēc tam uzvarēja trīs geimus pēc kārtas. Savukārt otrajā setā jau veiksmīgāka bija Latvijas tenisiste, kura vispirms panāca 3-0, pēc tam arī aizvedot setu līdz uzvarai un panākot izlīdzinājumu.

Tikmēr izšķirošajā trešajā setā Ostapenko pamanījās netikt kaut pie viena punkta savā servē, tomēr cīņa līdz sestajam geimam bija līdzīga. Tomēr tad Cibulkova, esot vadībā ar 3-2, beidzot noturēja savu servi, pēc tam panāca arī 5-2 un beigās svinēja grūtu uzvaru.

Slovākiete sasniedza turnīra trešo kārtu, kurā tiksies ar Kristīnu Plīškovu no Čehijas.

Ostapenko līdzšinējā karjerā vēl ne reizi nav uzvarējusi ranga TOP5 spēlētāju.

LETA jau ziņoja, ka Ostapenko turnīra pirmajā kārtā nodemonstrēja cīnītājas raksturu un par spīti sliktai pašsajūtai ar 6-4, 2-6, 7-6 (7:3) uzvarēja Melnkalnes tenisisti Danku Koviniču.

Latvijas tenisiste pirms trešā seta pieprasīja medicīnisko pauzi, kurā viņai tika mērīts asinsspiediens, tomēr spēli viņa turpināja un beigās uzvarēja desmit pozīcijas zemāk rangā esošo pretinieci.

Ostapenko šī bija debija Indianvelsas turnīrā, kas bieži tiek dēvēts par piekto «Grand Slam».

Tikmēr Cibulkova, kura turnīrā ir izlikta ar piekto numuru un rangā ir sasniegusi savu karjeras rekordu, pirmajā kārtā bija brīva.

Šī abām tenisistēm bija otrā savstarpējā spēle, jo pērn Īstbornas WTA «Premier» turnīra otrajā kārtā Cibulkova bija pārāka ar 6-3, 6-3. Zīmīgi, ka pēc tam Cibulkova kļuva par turnīra uzvarētāju.

Slovākijas šī brīža labākā tenisiste Cibulkova šosezon divos WTA «Premier» turnīros aizkļuvusi līdz pusfinālam. Vispirms soli no fināla viņa apstājās februāra sākumā turnīrā Sanktpēterburgā, bet pēc tam līdz pusfinālam tika arī turnīrā Dohā. Savukārt pēc tam viņa cieta neveiksmi Dubaijas WTA «Premier» turnīra otrajā kārtā, līdz ar to viņa piektdien pārtrauca divu zaudējumu sēriju.

Šosezon Cibulkova WTA turnīros ir izcīnījusi deviņas uzvaras 15 mačos.

Savukārt karjerā viņa izcīnījusi astoņus WTA raudzes turnīru uzvarētājas titulus, no kuriem četrus pērn, tostarp uzvarot prestižajā WTA sezonas noslēguma turnīrā. Tikmēr «Grand Slam» turnīros viņas labākais sasniegums ir fināla sasniegšana 2014.gada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Tikmēr Indianvelsā Cibulkova startē devīto reizi, labāko rezultātu sasniedzot 2014.gadā, kad tika līdz ceturtdaļfinālam.

Aizpagājušajā nedēļas nogalē Ostapenko cieta neveiksmi Dubaijas turnīra pirmajā kārtā un tādējādi nespēja nosargāt 585 WTA ranga punktus, ko viņa pirms gada šajā laikā ieguva, aizkļūstot līdz Dohas WTA «Premier» turnīra finālam. Līdz ar to tika piedzīvots ievērojams kritums rangā no 34.pozīcijas uz 71. Tomēr pagājušajā nedēļā Ostapenko Akapulko WTA «International» turnīra mačā ar jau minēto Koviniču pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, turpinājumā svinot vēl vienu panākumu un apstājoties Akapulko turnīra ceturtdaļfinālā.

Ostapenko WTA rangā var sākt jaunu augšupeju, jo nākamie lielie punkti viņai jāaizstāv vien aprīļa sākumā, kad viņa pirms gada sasniedza pusfinālu Katovices WTA «International» turnīrā. Ostapenko pērn Indianvelsas pirmajā nedēļā turnīros nestartēja, bet otrajā nedēļā zaudēja Sanantonio «WTA 125» sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Pēc pērnā gada neveiksmīgās izskaņas, kad tika ciestas sešas neveiksmes pēc kārtas, šī gada pirmajos divos turnīros Latvijas tenisiste kopā aizvadīja septiņus mačus un sasniedza jaunu karjeras rekordu rangā. Tomēr pēcāk viņa WTA turnīros cieta trīs neveiksmes pēc kārtas. Tāpat februāra sākumā Ostapenko palīdzēja Latvijas izlasei Federāciju kausā, uzvarot divos no trijiem vienspēļu mačiem.

Ostapenko sestdien spēlēja jau trešo dienu pēc kārtas, jo bez ceturtdien aizvadītās vienspēļu pirmās kārtas cīņas viņa piektdien aizvadīja arī dubultspēļu turnīra maču, kur duetā ar vācieti Jūliju Gērgesu divos setos ar 3-6, 4-6 atzina indietes Sanijas Mirzas un čehietes Barboras Zahlavovas Stricovas pārākumu.

Indianvelsā vienspēļu turnīrā startēs arī Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova, kura pasaules rangā ir 23.pozīcijā. Šajās sacensībās viņa ir izlikta ar 22.numuru, tāpēc pirmajā kārtā bija brīva.

Otrajā kārtā Sevastova tiksies ar amerikānieti Lorēnu Deivisu, kura rangā ir 38.pozīcijā. Deivisa pirmajā kārtā sīvā mačā ar 6-4, 4-6, 7-5 uzvarēja šveicieti Viktoriju Golubiču, kura rangā atrodas 56.pozīcijā.

Līdz šim Sevastova ar Deivisu tikusies vienu reizi, kad 2013.gadā turnīrā Oklendā uzvarēja ar 6-2, 7-6 (7:2).

Sevastovas un Deivisas cīņa notiks sestdien, bet Latvijā tobrīd būs jau agrs svētdienas rīts.

LETA jau vēstīja, ka Indianvelsas «ATP Masters 1000» sērijas turnīrā vīriem otrdien kvalifikācijas pirmajā kārtā neveiksmi piedzīvoja Latvijas tenisa zvaigzne Ernests Gulbis, kurš atgriezies sacensību apritē pēc ilgstošas traumas ārstēšanas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu