Sevastova ar maču pret amerikānieti Deivisu sāk prestižo Indianvelsas turnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STRINGER / EPA

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova šodien ar maču pret vietējo ASV tenisisti Lorēnu Deivisu sāk prestižo Indianvelsas WTA «Premier» turnīru.

Otrās kārtas mačs turnīrā, kas bieži tiek dēvēts par piekto «Grand Slam», notiks kā pēdējais ceturtajā kortā un varētu sākties ap plkst.3 naktī pēc Latvijas laika.

Sevastova pašlaik pasaules rangā ir 23.vietā, kas ir viņas karjeras rekords, bet Deivisa atrodas 38.pozīcijā.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā tikušās reizi, kad 2012.gada priekšpēdējā dienā Oklendas WTA «International» sērijas turnīra kvalifikācijas otrajā kārtā Sevastova guva panākumu ar 6-2, 7-6 (7:2). Zīmīgi, ka tobrīd viņa rangā bija 93 vietas zem pretinieces.

Šī turnīra pirmā kārta Sevastovai bija brīva, jo viņa sacensībās izlikta ar 22.numuru, bet Deivisa pirmajā mačā ceturtdien ar 6-4, 4-6, 7-5 uzveica Viktoriju Golubiču no Šveices.

Sevastova pagājušo sezonu noslēdza ar piecu zaudējumu sēriju, WTA rangā atrodoties 34.pozīcijā, un arī šosezon viņa trijos no sešiem turnīriem zaudējusi jau pirmajā mačā, bet vēl vienā otrajā, tomēr pārējos divos iekrājusi daudz ranga punktus - Austrālijas atklātajā čempionātā tika sasniegta trešā kārta, bet prestižajā Dubaijas WTA «Premier» turnīrā aizkļūts līdz pusfinālam.

Tas sportistei ļāvis sasniegt jaunas karjeras virsotnes WTA rangā, turklāt kāpumu iespējams turpināt, jo nākamo reizi salīdzinoši lielāks punktu skaits Sevastovai jāaizstāv vien aprīļa otrajā pusē.

Deivisa pagājušo sezonu noslēdza ranga 56.pozīcijā, bet šosezon ir ļoti labā sportiskajā formā. Jau sezonas pirmajā turnīrā Oklendā sportiste ieguva karjeras pirmo titulu, pusfinālā apturot arī tobrīd pusslimo Aļonu Ostapenko no Latvijas. Kaut pēc tam Austrālijas atklātajā čempionātā tika zaudēts jau pirmajā kārtā, nākamajās divās sacensībās viņa atkal kopā uzvarējusi astoņās spēlēs - Dohas WTA «Premier» turnīrā no kvalifikācijas aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam un šādu pat kārtu sasniedza arī Dubaijā.

Skaitot tikai šī gada punktus, Deivisa pašlaik WTA rangā atrodas 13.pozīcijā, bet Sevastova ir 19.vietā.

Sevastova Indianvelsā spēlēs piekto reizi karjerā un, piedaloties pamatturnīrā, viņa allaž guvusi vismaz vienu uzvaru. Tiesa, iepriekšējo reizi pamatsacensībās Latvijas sportiste spēlēja 2011.gadā. Tikmēr Deivisa šajā turnīrā piedalās jau septīto reizi un otro kārtu pārvarējusi vienreiz, kad aizkļuva līdz astotdaļfinālam.

Trešajā kārtā šī pāra uzvarētāja spēkosies ar sacensību 16.raketi Samantu Stosuru no Austrālijas vai vācieti Jūliju Gērgesu.

Turnīrā piedalījās arī vēl viena Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura piektdien otrajā kārtā ar 4-6, 6-3, 3-6 sīvā cīņā zaudēja planētas piektajai raketei Dominikai Cibulkovai no Slovākijas. Tāpat viņa nepārvarēja dubultspēļu sacensību pirmo kārtu.

Savukārt «Masters 1000» sērijas turnīrā vīriem otrdien kvalifikācijas pirmajā kārtā neveiksmi piedzīvoja Latvijas tenisa zvaigzne Ernests Gulbis, kurš atgriezies sacensību apritē pēc ilgstošas traumas ārstēšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu