Sevastova prestižā Indianvelsas turnīra otrajā kārtā zaudē šogad lielisku sniegumu rādošajai Deivisai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova prestižā Indianvelsas WTA «Premier» turnīra otrās kārtas mačā sestdien ar 5-7, 3-6 piekāpās vietējai ASV tenisistei Lorēnai Deivisai, kura šogad rāda lielisku sniegumu.

Tā kā Sevastovai pirmā kārta bija brīva, viņa turnīru, kas bieži tiek dēvēts par piekto «Grand Slam», noslēdza vien ar desmit ranga punktiem. Visa mača laikā Sevastova tikai divreiz noturēja savas serves geimus.

Šajā mačā ļoti ievērojami dominēja serves uzņēmējas. Ja pirmajos divos geimos gan uzvarēja servētājas, nākamajos deviņos jau uzņēmējas. Pirmā šo sēriju pārtrauca Deivisa, kurai 12.geimā izdevās izservēt pirmo setu. Zīmīgi, ka vienu mačbumbu Sevastova atspēlēja jau desmitajā geimā.

Otrā seta ievadā, divreiz laužot Sevastovas servi, Deivisa izvirzījās vadībā 3-0, vēl pēc laika panāca arī 5-1 un noveda maču līdz uzvarai.

Sevastova pašlaik pasaules rangā ir 23.vietā, kas ir viņas karjeras rekords, bet Deivisa atrodas 38.pozīcijā, kas ir vienu vietu zem nesen sasniegtā rekorda.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā bija tikušās reizi, kad 2012.gada priekšpēdējā dienā Oklendas WTA «International» sērijas turnīra kvalifikācijas otrajā kārtā Sevastova guva panākumu ar 6-2, 7-6 (7:2). Zīmīgi, ka tobrīd viņa rangā bija 93 vietas zem pretinieces.

Šī turnīra pirmā kārta Sevastovai bija brīva, jo viņa sacensībās izlikta ar 22.numuru, bet Deivisa pirmajā mačā ceturtdien ar 6-4, 4-6, 7-5 uzveica Viktoriju Golubiču no Šveices.

Sevastova pagājušo sezonu noslēdza ar piecu zaudējumu sēriju, WTA rangā atrodoties 34.pozīcijā, un arī šosezon viņa nu jau četros no septiņiem turnīriem zaudējusi pirmajā mačā, bet vēl vienā otrajā, tomēr pārējos divos iekrājusi daudz ranga punktus - Austrālijas atklātajā čempionātā tika sasniegta trešā kārta, bet prestižajā Dubaijas WTA «Premier» turnīrā aizkļūts līdz pusfinālam.

Tas sportistei ļāvis sasniegt jaunas karjeras virsotnes WTA rangā, turklāt kāpumu iespējams turpināt, jo nākamo reizi salīdzinoši lielāks punktu skaits Sevastovai jāaizstāv vien aprīļa otrajā pusē.

Deivisa pagājušo sezonu noslēdza ranga 56.pozīcijā, bet šosezon ir ļoti labā sportiskajā formā. Jau sezonas pirmajā turnīrā Oklendā sportiste ieguva karjeras pirmo titulu, pusfinālā apturot arī tobrīd pusslimo Aļonu Ostapenko no Latvijas. Kaut pēc tam Austrālijas atklātajā čempionātā tika zaudēts jau pirmajā kārtā, nākamajās divās sacensībās viņa atkal kopā uzvarēja astoņās spēlēs - Dohas WTA «Premier» turnīrā no kvalifikācijas aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam un šādu pat kārtu sasniedza arī Dubaijā.

Skaitot tikai šī gada punktus, Deivisa pašlaik WTA rangā atrodas 13.pozīcijā, bet Sevastova ir 19.vietā.

Sevastova Indianvelsā spēlēja piekto reizi karjerā un, piedaloties pamatturnīrā, viņa līdz šim allaž guvusi vismaz vienu uzvaru, tomēr tad turnīrs tika sākts no pirmās kārtas. Iepriekšējo reizi pamatsacensībās Latvijas sportiste spēlēja 2011.gadā. Tikmēr Deivisa šajā turnīrā piedalās jau septīto reizi un otro kārtu pārvarējusi otro reizi karjerā.

Trešajā kārtā Deivisa spēkosies ar vācieti Jūliju Gērgesu.

Turnīrā piedalījās arī vēl viena Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura piektdien otrajā kārtā ar 4-6, 6-3, 3-6 sīvā cīņā zaudēja planētas piektajai raketei Dominikai Cibulkovai no Slovākijas. Tāpat viņa nepārvarēja dubultspēļu sacensību pirmo kārtu.

Savukārt «Masters 1000» sērijas turnīrā vīriem otrdien kvalifikācijas pirmajā kārtā neveiksmi piedzīvoja Latvijas tenisa zvaigzne Ernests Gulbis, kurš atgriezies sacensību apritē pēc ilgstošas traumas ārstēšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu