Federers piekto reizi triumfē Indianvelsas turnīrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Par prestižā Indianvelsas «Masters 1000» sērijas tenisa turnīra uzvarētāju svētdien kļuva leģendārais Šveices tenisists Rodžers Federers, kurš šajā turnīrā triumfēja piekto reizi karjerā.

35 gadus vecais Federers sacensību finālā ar rezultātu 6-4, 7-5 pieveica savu tautieti Stenu Vavrinku, kurš turnīrā bija izlikts ar 3. numuru.

Mačs ilga vienu stundu un 20 minūtes.

Šī abiem tenisistiem bija 23. savstarpējā tikšanās, un Federers guva 20. panākumu.

Federers izcīnīja savu 90. ATP turnīru vienspēļu titulu. Tāpat viņš kļuva par vecāko tenisistu, kuram izdevies izcīnīt «Masters 1000» sērijas titulu. Viņš to paveica 35 gadu un septiņu mēnešu vecumā.

Līdz šim vecākais tenisists, kas uzvarējis «Masters 1000» sērijas turnīrā, bija amerikānis Andrē Agasi, kas to paveica 2004. gadā, būdams 34 gadus un trīs mēnešus vecs.

«Šī man bija pasakaina nedēļa,» ATP mājas lapā citēts Federers. «Es joprojām esmu ceļā atpakaļ uz virsotni. Ceru, ka mans ķermenis joprojām ļaus man spēlēt. Biju ļoti sarūgtināts, ka nevarēju šeit ierasties pagājušajā gadā.

Būt šeit, tās ir brīnišķīgas sajūtas. Šis ir viens no maniem iecienītākajiem turnīriem. Pirmo reizi šeit spēlēju pirms 17 gadiem, tā ka atgriezties te un kļūt par čempionu ir vienreizējas emocijas.»

Tikmēr sieviešu turnīra finālā Krievijas tenisiste Jeļena Vesņina ar 6-7 (6:8), 7-5, 6-4 pārspēja savu tautieti Svetlanu Kuzņecovu, izcīnot savas karjeras lielāko panākumu.

«The BNP Paribas Open» kopējais prēmiju fonds ir 6 993 450 ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu