Joprojām nav skaidrība, kad laupītāja uzbrukumā traumu guvusī Kvitova atgriezīsies tenisā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Joprojām nav īstas skaidrības, kad laupītāja uzbrukumā smagas rokas traumas guvusī titulētā Čehijas tenisiste Petra Kvitova atgriezīsies sacensību apritē.

Pērn decembrī Kvitovai dzimtenē viņas dzīvoklī ar nazi uzbruka laupītājs, kurš tenisistei sagrieza un smagi satraumēja roku. Sportistei bija nepieciešama operācija, kura ilga četras stundas, bet pāris dienas pēc notikušā tika ziņots, ka sportistes atlabšana prasīs pusgadu, jo viņai bija bojātas rokas saites.

Divkārtējā Vimbldonas čempione Kvitova ir atsākusi fiziskās kondīcijas treniņus un atguvusi spēju ar traumēto roku turēt raketi, tomēr tenisistes pārstāvis Karels Tejkals norādījis, ka vēl pāragri runāt, kad sportiste varētu atgriezties sacensību apritē.

«Petra ikdienas aktivitātēs roku izmanto bez jebkādām problēmām. Protams, roka joprojām vēl ir vājāka nekā iepriekš, tomēr no malas vairs nevar pateikt, ka viņai bija tik smagas traumas,» sacījis Tejkals.

«Šobrīd neviens nevar pateikt konkrētu datumu, kad Kvitova varētu atgriezties. Viņas atveseļošanās notiek pēc plāna, jo nav nekādu komplikāciju, tomēr situācija joprojām ir neskaidra,» piebilda tenisistes pārstāvis.

Kvitova šobrīd pasaules rangā atrodas 15.vietā, bet pirms trīs mēnešiem, kad notika uzbrukums, bija četras pozīcijas augstāk.

Tenisiste šobrīd atrodas Kanāriju salās, savukārt uzbrucēju policija joprojām nav notvērusi.

Kvitova par Vimbldonas čempioni kļuva 2011. un 2014.gadā. Karjeras laikā čehiete uzvarējusi 19 turnīros.

Skaļš līdzīga tipa incidents sieviešu tenisā bija 1993.gada aprīlī, kad panākumu virsotnē esošo dienvidslāvu tenisisti Moniku Selešu spēles laikā Hamburgā sadūra garīgi nelīdzsvarots Štefijas Grāfas līdzjutējs. Viņa kortā atgriezās 27 mēnešus vēlāk un 1995.gadā sasniedza ASV atklātā čempionāta finālu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu