Ostapenko prestižais Maiami turnīrs noslēdzas 1/64 finālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien Maiami WTA «Premier» sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar 3-6, 6-3, 2-6 piekāpās amerikānietei Medisonai Brenglai, lai gan šosezon divreiz bija šo pretinieci jau uzveikusi. Līdz ar to Ostapenko vienspēļu turnīru noslēgusi ar desmit WTA ranga punktiem un nopelnītu 13 690 ASV dolāru prēmiju.

Šis mačs sākās spraigā un līdzvērtīgā cīņā. Jau pirmajā geimā Brengla lauza Ostapenko servi, tomēr uzreiz pēc tam Latvijas tenisiste atbildēja ar to pašu. Arī nākamajos divos geimos triumfēja serves uzņēmēja, bet turpinājumā sportistes spēja nosargāt savu servi. Tomēr septītajā geimā Ostapenko vēlreiz zaudēja punktu pie savas serves, kas Brenglai ļāva izvirzīties vadībā ar 4-3. Nākamajā geimā amerikāniete nosargāja savu servi, kas viņai ļāva nonākt vairs tikai viena punkta attālumā no triumfa pirmajā setā.

Rezultātam esot 40:40, Ostapenko devītajā geimā pieļāva dubultkļūdu, kas Brenglai ļāva tikt pie setbumbas, turklāt amerikāniete to arī izmantoja un uzvarēja setā ar 6-3.

Otrais sets Ostapenko neiesākās veiksmīgi, jo Brengla ļoti sīvā un ilgā cīņā lauza Latvijas sportistes servi, izvirzīdamās vadībā ar 2-0. Tomēr Ostapenko parādīja raksturu, sāka spēlēt pārliecinošāk un setu turpināja izcilā manierē, jo viņa trīs reizes pēc kārtas diezgan droši lauza amerikānietes servi, izvirzoties vadībā ar 5-2.

Līdz ar to Ostapenko varēja servēt par uzvaru setā, tomēr Brengla nepadevās un atbildēja ar breiku. Tiesa, Latvijas tenisistes atbilde bija vēl iespaidīgāka - servējot pretiniecei, viņa izvirzījās vadībā ar 40:0 un ieguva trīs breikbumbas. Ostapenko izmantoja otro no tām un svinēja uzvaru otrajā setā ar 6-3.

Latvijas tenisistei veiksmīgi iesākto izšķirošajā setā neizdevās turpināt. Lai arī pirmajā geimā viņa savu servi nosargāja, viņa atkal sāka vairāk kļūdīties, kas Brenglai ļāva iegūt divus breikus pēc kārtas un pēcāk panākt jau 5-1. Ostapenko pie savas serves vienu punktu atguva, bet astotajā geimā ASV tenisiste spēja izservēt maču, lai gan Latvijas sportiste tika pie divām breikbumbām, tādējādi triumfējot trešajā setā ar 6-2.

Ostapenko pašlaik WTA rangā atrodas 64.pozīcijā un pamatturnīram kvalificējās automātiski, bet 86.vietā esošajai Brenglai vispirms bija jāspēlē kvalifikācijā, kur divos divu setu mačos pieveica rangā nedaudz zemāk esošas pretinieces.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā bija tikušās divas reizes - šī gada pirmajā turnīrā, kas notika Jaunzēlandes pilsētā Oklendā, Ostapenko uzvarēja pretinieci ar rezultātu 7-5, 6-3, bet šī mēneša pirmajā dienā Akapulko turnīra otrajā kārtā Brenglu apspēlēja ar 7-5, 6-4.

Pēc pērnā gada neveiksmīgās izskaņas, kad tika ciestas sešas neveiksmes pēc kārtas, šī gada pirmajos divos turnīros Latvijas tenisiste kopā aizvadīja septiņus mačus un sasniedza jaunu karjeras rekordu rangā. Tomēr turpinājumā WTA turnīros tika ciestas trīs neveiksmes pēc kārtas un pēc pirmās kārtas nepārvarēšanas Dubaijas WTA «Premier» turnīrā Latvijas sportiste piedzīvoja milzīgu kritienu WTA rangā, neaizstāvot pērn līdzīgā turnīrā Dohā par fināla sasniegšanu izcīnītos punktus.

Kopš tā laika nākamajos divos turnīros Ostapenko guvusi vismaz pa vienai uzvarai un pasaules rangā pakāpusies par septiņām pozīcijām. Vispirms Latvijas sportiste Akapulko zaudēja ceturtdaļfinālā, bet pirms divām nedēļām Indianvelsas WTA «Premier» turnīrā otrajā kārtā piekāpās pasaules ranga piektajā pozīcijā esošajai slovākietei Dominikai Cibulkovai.

Latvijas sportiste Maiami debitēja pirms gada, kad nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu, līdz ar to šogad viņai bija jāaizstāv vien divi pasaules ranga punkti.

Brengla pagājušo gadu noslēdza ar četriem zaudējumiem pēc kārtas, bet pēdējos deviņos turnīros kopā uzvarēja vien divos mačos, tomēr šo gadu iesāka ar sensāciju - Oklendas turnīra otrajā kārtā ar 6-4, 6-7 (3:7), 6-4 pieveica tā brīža pasaules otro raketi Serēnu Viljamsu. Jau dienu vēlāk Brengla zaudēja Ostapenko, bet pēc tam cieta vēl divas neveiksmes pēc kārtas. Tikmēr pamatsacensībās neveiksmju sēriju sportiste pārtrauca vien Akapulko, bet turpinājumā vienu kārtu pārvarēja arī Indianvelsā.

Maiami turnīrā Brengla spēlē otro reizi karjerā un pērn spēja pārvarēt pat divas kārtas.

Sacensību otrajā kārtā Brengla spēkosies ar sacensību otro raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas, kura no pirmās kārtas ir atbrīvota.

Pirmā kārta ir brīva arī ar 19.numuru izliktajai Latvijas sportistei Anastasijai Sevastovai, kura otrajā kārtā gaida pasaules ranga 40.vietā esošo Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni Moniku Puigu vai rumānieti Soranu Kirstju, kura ir planētas 65.rakete.

Tāpat Ostapenko pārī ar vācieti Jūliju Gērgesu piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā.

Vīru sacensībās pirmdien kortā devās Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, tomēr kvalifikācijas pirmajā kārtā viņš trīs setu cīņā ar 7-6 (7:3), 4-6, 0-6 atzina ukraiņa Serhija Stahovska pārākumu. Tomēr Maiami turnīrs latvietim ir ļoti neveiksmīgs un viņš šeit cieta jau astoto zaudējumu pēc kārtas.

«Miami Open» turnīrs risinās cietā jeb hard seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 6 993 450 ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu