Ostapenko zaudē taibreikos un apstājas Maiami dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LARRY W. SMITH / EPA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pārī ar vācieti Jūliju Gērgesu ceturtdien cieta zaudējumu Maiami WTA «Premier» turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.

Ostapenko un Gērgesa ar rezultātu 6-7 (3:7), 6-7 (3:7) piekāpās spānietei Larai Arruavarrenai un Lianai Čeņai no Ķīnas.

Ostapenko un Gērgesa pirmo reizi servi zaudēja ceturtajā geimā, nākamajā jau nonākot iedzinējos ar 1-4. Tiesa, septītajā geimā Latvijas un Vācijas duets atspēlējās, kas vēlāk palīdzēja panākt neizšķirtu. Desmitajā geimā pretinieces tika pie divām setbumbām, taču tās tika atspēlētas. Seta noslēdzošajos geimos uzvarēja servētājas, līdz ar to bija jāizspēlē taibreiks. Tajā Ostapenko un Gērgesa uzvarēja savas pirmās divas serves, taču nākamās divas tika lauztas, kādēļ viņas nonāca iedzinējos ar 2:5, bet vēlāk cieta zaudējumu ar 3:7.

Otrā seta sākumā Ostapenko un Gērgesa nonāca iedzinējos ar 0:40, taču atspēlēja četras breikbumbas un nosargāja savu servi. Seta gaitā abi dueti apmainījās ar diviem breikiem, bet 12.geimā Latvijas un Vācijas pāris atspēlēja divas setbumbuas un atkal uzvarētājas bija jānoskaidro taibreikā. Tā sākumā abi dueti apmainījās breikiem, bet piektajā izspēlē Ostapenko un Gērgesa vēlreiz zaudēja savu servi, kā rezultāta vēlāk nonāca iedzinējos ar 2:5. Arī šoreiz Arruavarrena un Čeņa nosargāja vadību, svinot uzvaru ar 7:3 un iekļūstot otrajā kārtā.

Par dalību pirmajā kārtā Ostapenko nopelnījusi desmit WTA dubultspēļu ranga punktus.

Ostapenko februāra sākumā duetā ar polieti Alicju Rosolsku triumfēja Krievijā notikušajās Sanktpēterburgas WTA «Premier» sērijas turnīra dubultspēļu sacensībās, kas dubultspēļu rangā ļāva sasniegt jaunu karjeras rekordu. Šobrīd Ostapenko dubultspēļu rangā ir 54.vietā, kas ir par pozīciju zemāk, nekā pagājušajā nedēļā sasniegtais rekords.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šī turnīra vienspēļu pirmajā kārtā Ostapenko ar 3-6, 6-3, 2-6 piekāpās amerikānietei Medisonai Brenglai, lai gan šosezon divreiz bija šo pretinieci jau uzveikusi.

Tikmēr Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova šī turnīra vienspēļu sacensības uzsāks no otrās kārtas, ap pusnakti pēc Latvijas laika spēkojoties ar rumānieti Soranu Kirstju.

Savukārt vīru sacensībās pirmdien kortā devās Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, tomēr kvalifikācijas pirmajā kārtā viņš trīs setu cīņā ar 7-6 (7:3), 4-6, 0-6 atzina ukraiņa Serhija Stahovska pārākumu. Tomēr Maiami turnīrs latvietim ir ļoti neveiksmīgs un viņš šeit cieta jau astoto zaudējumu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu