Sevastova Čārlstonas WTA «Premier» turnīru sāks no otrās kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STRINGER / EPA

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova, uzsākot māla sezonu, Čārlstonas WTA «Premier» turnīrā izlikta ar astoto numuru un vienspēļu sacensības sāks no otrās kārtas, bet Jeļena Ostapenko pirmajā kārtā tiksies ar kvalifikācijas veiksminieci.

Vienspēļu sacensību pamatturnīrs sāksies pirmdien.

Sevastova pasaules rangā pašlaik atrodas 25.vietā, taču pirmdien gaidāmajā rangā viņa atkāpsies par vienu pozīciju.

Iepriekšējais turnīrs, kurā Sevastova piedalījās, bija Maiami WTA «Premier» sacensības. Arī šajā turnīrā viņai pirmā kārta bija brīva, bet otrajā liepājniece piekāpās rumānietei Soransi Kirstjai.

Šosezon viņa piecos no astoņiem turnīriem zaudējusi pirmajā mačā, bet vēl vienā - otrajā, tomēr pārējos divos iekrājusi daudz ranga punktu - Austrālijas atklātajā čempionātā tika sasniegta trešā kārta, bet prestižajā Dubaijas WTA «Premier» turnīrā aizkļūts līdz pusfinālam. Tas viņai rangā palīdzēja sasniegt 23.vietu, kas ir Sevastovas karjeras rekords.

Sevastova Čārlstonas turnīrā piedalījusies trīs reizes. Pirmoreiz 2009.gadā viņa pārvarēja kvalifikāciju un apstājās otrajā kārtā, bet 2010.gadā un pērn zaudēja jau pirmajā kārtā.

Viņas pretiniece otrajā kārtā būs vāciete Andrea Petkoviča vai spāniete Lara Arruavarrena.

Savukārt Ostapenko WTA rangā atrodama 64.pozīcijā, bet nākamnedēļ viņa atkāpsies par divām vietā. Šajā turnīrā Ostapenko jāaizstāv 110 WTA rangā iegūtie punkti, ko viņa pirms gada nopelnīja par Katovices WTA «International» turnīra pusfināla sasniegšanu.

Februārī Ostapenko cieta neveiksmi Dubaijas turnīra pirmajā kārtā un tādējādi nespēja nosargāt 585 WTA ranga punktus, ko viņa pirms gada šajā laikā ieguva, aizkļūstot līdz Dohas WTA «Premier» turnīra finālam. Līdz ar to tika piedzīvots ievērojams kritums rangā no 34.pozīcijas uz 71., taču šobrīd izdevies nedaudz savu situāciju uzlabot.

Arī viņai iepriekšējais turnīrs bija Maiami WTA «Premier» sacensības, kur Ostapenko pirmajā kārtā zaudēja amerikānietei Medisonai Brenglai.

Latvijas otrajai raketei šī būs debija Čārlstonas turnīrā.

Turnīrā ar pirmo numuru izlikta amerikāniete Medisona Kīza, bet Ostapenko astotdaļfinālā varētu tikties ar ceturto numuru izlikto Jeļenu Vesņinu, bet Sevastovai ceturtdaļfinālā varētu būt duelis pret trešo numuru izlikto Venusu Viljamsu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu