Ostapenko ar nepārliecinošu sniegumu zaudē Čārlstonas WTA turnīra finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LARRY W. SMITH / EPA

Latvijas tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko, parādot ne pārāk veiksmīgu sniegumu, svētdien Čārlstonas WTA «Premier» sērijas turnīra finālā ar rezultātu 3-6, 1-6 stundas laikā kapitulēja savai vienaudzei Darjai Kasatkinai.

Ostapenko spēlēja karjeras trešajā WTA finālmačā un cieta trešo neveiksmi, kamēr Kasatkina spēlēja pirmajā finālā un uzreiz guva panākumu.

Pasaules rangā Ostapenko pašlaik ieņem 66.vietu un nākamajā nedēļā atgriezīsies pirmajā piecdesmitniekā. Tikmēr Kasatkina šonedēļ rangā ir 42.pozīcijā.

Kaut mača ievadā nedaudz veiksmīgāk darbojās Ostapenko, piektajā geimā pēc veiksmīga saīsinātā sitiena krieviete ieguva divas breikbumbas un otro no tām izmantoja, Latvijas sportistei raidot bumbu tīklā. Nākamais geims bija ļoti ilgs un ar piekto breikbumbu Ostapenko salauza pretinieces servi, tomēr uzreiz septītajā geimā Kasatkina pārliecinoši vēlreiz nobreikoja Latvijas sportisti un atguva vadību, novedot setu līdz uzvarai.

Arī otrajā setā Ostapenko nespēja atrast savu spēles ritmu un pēc labas izspēles pārsvarā sekoja pāris sliktas. Otrajā setā Latvijas tenisiste tā arī neieguva nevienu breika iespēju un seta beigās jau laukumā pilnībā dominēja pretiniece, uzvarot pēdējās piecās izspēlēs. Kad Kasatkina ceturtajā geimā viņu «sausā» nobreikoja pirmoreiz, tas notika pēc vienīgās viņas dubultkļūdas cīņā. Pēc panākuma Kasatkina izplūda asarās.

Ostapenko 2015.gadā spēlēja Kvebekas «International» turnīra izšķirošajā spēlē, bet pērn aizkļuva līdz Dohas WTA «Premier» finālam. Tāpat šogad viņa kļuva par Sanktpēterburgas WTA «Premier» turnīra dubultspēļu čempioni. Zīmīgi, ka pirms šī turnīra Ostapenko WTA ietvaros uz māla seguma bija spējusi izcīnīt uzvaras vien divos mačos, kas abas pērn tika gūtas Romas WTA «Premier» sērijas turnīrā.

Šī turnīra pirmajā kārtā Ostapenko pirmdien ar 6-4, 6-2 uzvarēja Rumānijas sportisti Anu Bogdanu, kura šo turnīru sāka no kvalifikācijas un rangā atrodas 119.pozīcijā, turpinājumā otrajā cīņā ar 6-2, 4-6, 6-2 uzvarēja 91.vietā esošo grieķieti Mariju Sakari, bet astotdaļfinālā ar 6-1, 1-0 sagrāva vien 282.vietā esošo jauno ungārieti Fanni Stolāru, kura dueli nespēja turpināt augšstilba traumas dēļ.

Tikmēr ceturtdaļfinālā Ostapenko nodemonstrēja teicamu sniegumu un ar 6-2, 6-4 uzvarēja bijušo pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacki, kura šobrīd ir planētas 14.rakete. Pēc spēles dāniete slavēja Ostapenko spēli, norādot, ka tā turpinot Latvijas sportiste kādreiz var kļūt par pasaules ranga līderi. Savukārt pusfinālā Ostapenko otrajā setā nespēja izservēt maču, tomēr tāpat ar 6-3, 5-7, 6-4 pārspēja pieredzējušo Horvātijas sportisti Mirjanu Lučiču-Baroni, kura šosezon spēlē ļoti veiksmīgi un pašlaik atrodas ranga 23.vietā.

Turnīru Latvijas tenisiste noslēdza ar 305 WTA ranga punktiem.

Gan Ostapenko, gan Kasatkina ir 19 gadus vecas. Kaut abas tenisistes sekmīgi spēlēja junioru turnīros, tolaik viņas ne reizi netikās savā starpā. Savukārt profesionālajos turnīros viņas iepriekš bija spēkojušās divreiz un abas reizes labāka bija par mēnesi jaunākā Ostapenko - 2015.gadā Trnavas ITF 100 000 sērijas turnīrā uz māla Latvijas sportiste sagrāva pretinieci ar 6-3, 6-1, bet pērn Īstbornas WTA «Premier» sacensībās uz zāles svinēja panākumu ar 4-6, 6-2, 6-3.

Pirms trim gadiem Ostapenko un Kasatkina uzvarēja «Grand Slam» junioru turnīros - Latvijas sportiste triumfēja Vimbldonā, bet Kasatkina pāris nedēļas pirms tam bija labākā Francijas atklātajā čempionātā, kas norisinās tieši uz māla seguma.

Pērno gadu Kasatkina iesāka veiksmīgi un augustā pasaules rangā pakāpās pat līdz 24.vietai. Tomēr šogad viņa tik sekmīgi nedarbojas un, kaut divreiz spēja pieveikt ranga augšgalā esošo vācieti Angeliku Kerberi, krieviete Čārlstonā ieradās ar četru zaudējumu sēriju. Pērn Čārlstonā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu.

Kasatkina WTA turnīru vienspēļu finālos spēlēja pirmoreiz karjerā, jo līdz šim divos pusfinālos bija cietusi neveiksmes.

Šonedēļ Kasatkina vispirms pirmajā kārtā ar 6-1, 6-2 pieveica Danku Koviniču no Melnkalnes, pēc tam ar 6-0, 6-7 (3:7), 6-2 bija pārāka pār olimpisko čempioni Moniku Puigu, tam sekoja panākums 6-3, 4-6, 6-0 pār Austrālijas pārstāvi Darju Gavrilovu, ceturtdaļfinālā viņa ar 7-5, 6-3 uzveica Irinu Begu no Rumānijas, bet pusfinālā ar 3-6, 6-2, 6-1 pieveica Lauru Zīgemundu no Vācijas.

Ostapenko pirms gada šajā nedēļā ieguva 110 ranga punktus par Katovices WTA «International» sērijas turnīrā, ko šonedēļ vajadzēja aizstāvēt, bet Čārlstonā viņa sacentās pirmoreiz karjerā.

Ostapenko februārī cieta neveiksmi Dubaijas turnīra pirmajā kārtā un tādējādi nespēja nosargāt 585 WTA ranga punktus, ko viņa pirms gada tajā laikā ieguva, aizkļūstot līdz Dohas WTA «Premier» turnīra finālam. Līdz ar to tika piedzīvots ievērojams kritums rangā no 34.pozīcijas uz 71., taču šobrīd izdevies savu situāciju uzlabot.

Kā vēstīts, sekmīgi turnīrā spēlēja arī Latvijas šī brīža pirmā rakete Anastasija Sevastova, kura aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, piekāpjoties Zīgemundai.

Tikmēr dubultspēlēs Ostapenko pārī ar amerikānieti Rakelu Atavo sasniedza pusfinālu un nākamnedēļ pirmoreiz karjerā iekļūs dubultspēļu rangā labāko piecdesmitniekā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu