Ostapenko: Visu vakaru un nakti pirms spēles nevarēju pagulēt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mic Smith / TT NYHETSBYRÅN

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ir ieguvusi lielāku stabilitāti uz māla seguma, kas arī bija viens no stūrakmeņiem, kāpēc viņa sasniedza Čārlstonas WTA «Premier» sērijas turnīra finālu, pauž sportiste.

Ostapenko svētdien Čārlstonas turnīra finālā ar 3-6, 1-6 stundas laikā kapitulēja savai vienaudzei Darjai Kasatkinai no Krievijas.

«Šonedēļ demonstrēju labu sniegumu. Man izdevās pieveikt vairākas labas tenisistes, tomēr šodien nebija mana diena, vienkārši nespēju sajust bumbiņu. Pieļāvu pārāk daudz kļūdu, turklāt Kasatkina visu maču lielākoties aizsargājās,» WTA savā mājaslapā citē Ostapenko teikto pēc titula cīņas.

Ostapenko svētdien spēlēja karjeras trešajā WTA finālmačā un cieta trešo neveiksmi, kamēr Kasatkina spēlēja pirmajā finālā un uzreiz guva panākumu.

«Domāju, ka uz māla esmu ieguvusi nedaudz lielāku stabilitāti. Tāpat esmu uzlabojusi savu servi un kortā labāk kustos, tomēr man vēl joprojām ir daudz lietu, pie kā strādāt. Šonedēļ sasniegtais ir labs panākums, jo varu veikt kāpumu pasaules rangā,» pauda Ostapenko, kura jaunākajā pasaules ragā no 66.vietas pakāpusies uz 50.pozīciju.

Tikmēr Latvijas tenisistes pretiniece finālā Kasatkina atklāja, ka pirms dueļa bijusi ļoti satraukusies.

«Visu vakaru un nakti pirms spēles es nevarēju pagulēt. Nakts laikā cēlos divas vai trīs reizes. Biju tik satraukusies. Tobrīd gribēju tikai doties laukumā un noslēgt turnīru,» izteicās Kasatkina. «Finālspēlē biju gatava kortā būt kaut piecas sešas stundas. Tas ir fināls, tāpēc jābūt gatavai uz visu, tomēr esmu priecīga, ka man šo maču izdevās noslēgt gana vieglā ceļā. Tāpēc esmu ļoti laimīga un priecīga par sevi.»

«Kad uzvarēju pēdējā izspēlē, šķita, ka sapņoju,» teica Kasatkina.

Krievijas tenisiste norādīja, ka Ostapenko patīk spēlē agresīvu tenisu, tāpēc Kasatkinas taktika bija spēlēt no aizsardzības. «Nolēmām, ka man ir jāatkāpjas un pretiniece jānogurdina. Domāju, tas attaisnojās.»

Pēc panākuma Čārlstonas turnīrā Kasatkina pasaules rangā no 42.vietas pakāpusies uz 29.pozīciju.

Ostapenko 2015.gadā spēlēja Kvebekas «International» turnīra izšķirošajā spēlē, bet pērn aizkļuva līdz Dohas WTA «Premier» finālam. Tāpat šogad viņa kļuva par Sanktpēterburgas WTA «Premier» turnīra dubultspēļu čempioni. Zīmīgi, ka pirms šī turnīra Ostapenko WTA ietvaros uz māla seguma bija spējusi izcīnīt uzvaras vien divos mačos, kas abas pērn tika gūtas Romas WTA «Premier» sērijas turnīrā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu