Ostapenko prestižā Štutgartes turnīra kvalifikāciju iesāk ar grūtu uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko sestdien izcīnīja uzvaru Štutgartes WTA «Premier» sērijas turnīra kvalifikācijas sacensību pirmās kārtas mačā.

Atlases sacensībās ar otro numuru izliktā Ostapenko ne bez grūtībām ar 6-2, 7-6 (7:4) pārspēja pasaules ranga 754.vietas īpašnieci Lēnu Riferi, kura dalībai šajā turnīrā bija saņēmusi rīkotāju piešķirto ielūgumu jeb «wild-card».

Iekļūšana kvalifikācijas otrajā kārtā Ostapenko, kura pasaules rangā pašlaik atrodama 50.vietā, ļāvusi tikt pie 13 WTA vienspēļu ranga punktiem. Nākamajā mačā Latvijas pārstāve tiksies ar krievieti Natāliju Vihļancevu, kura WTA rangā ir 78.vietā.

Ostapenko un Rifere šo maču iesāka līdzvērtīgi, pirmajos divos geimos katrai tiekot pie breika, bet turpinājumā Latvijas pārstāve nodemonstrēja savu pārspēku un lauza sāncenses servi vēl divas reizes, gūstot virsroku pirmajā setā ar 6-2.

Otrajā setā Ostapenko klājās jau krietni grūtāk, jo Rifere pēc viena breika iegūšanas izvirzījās vadībā ar 4-1. Neilgi pēc tam Latvijas tenisiste vienu breiku atspēlēja, taču astotajā geimā vāciete to atguva, kas viņai pēc tam ļāva servēt par uzvaru setā. Rifere ieguva arī vienu setbumbu, bet Ostapenko to atspēlēja, lauza pretinieces servi un noveda otro setu līdz taibreikam.

Taibreikā Ostapenko ātri vien ieguva pāris punktu pārsvaru, ko arī izdevās nosargāt, uzvarot ar 7:4.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim nebija tikušās.

Lai sasniegtu Štutgartes turnīra pamatsacensības, jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas.

Vietu Štutgartes turnīra pamatsacensībās jau sev garantējusi Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kura pasaules rangā atrodama 26.pozīcijā.

Štutgartes turnīrs šogad ir zīmīgs ar faktu, ka tajā savu atgriešanos tenisā veiks slavenā Krievijas sportiste Marija Šarapova, kura izcietusi 15 mēnešu diskvalifikāciju par aizliegtās vielas meldonija lietošanu. Šis turnīrs parasti pulcē ļoti spēcīgu dalībnieču sastāvu, tāpēc arī pasaules 50.raketei Ostapenko ir jāpiedalās kvalifikācijā.

Tikmēr sestdien Barselonas ATP «World Tour 500» sērijas turnīra kvalifikāciju uzsāks Ernests Gulbis, kurš tajā var piedalīties pēc poļu tenisista Ježija Janoviča atteikuma. Latvietis pasaules rangā pašlaik atrodas zemajā 173.vietā.

Latvijas sportista pirmās kārtas pretinieks kvalifikācijā būs Dienvidkorejas tenisists Hjons Čuns, kurš ir pasaules 97.rakete un kvalifikācijā izlikts ar trešo numuru. Abi tenisisti savā starpā līdz šim vēl nav tikušies.

Lai kvalificētos Barselonas turnīra pamatturnīram, nepieciešams pārvarēt divas atlases kārtas.

Kādreizējais pasaules ranga desmitās vietas īpašnieks Gulbis šosezon nav spēlējis pārāk daudz, jo kopumā piedalījies trīs mačos un visos zaudējis. Latvietis šogad vēl nav spēlējis neviena ATP turnīra pamatsacensībās, visus zaudējumus ciešot kvalifikācijās.

Iepriekšējo reizi Gulbis spēlēja pirms vairāk nekā mēneša, kad cieta neveiksmi Maiami «ATP Masters 1000» kvalifikācijas pirmajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu