Ostapenko sasniedz Štutgartes WTA turnīra pamatsacensības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien neizmantoja divas setbumbas pirmajā setā, tomēr vēlāk saņēmās un sasniedza Vācijā notiekošā Štutgartes WTA «Premier» sērijas turnīra pamatsacensības.

Kvalifikācijas izšķirošajā, trešajā, kārtā Ostapenko, kura pasaules rangā atrodama 50.vietā, bet kvalifikācijā bija izlikta ar otro numuru, ar 5-7, 6-1, 6-3 apspēlēja amerikānieti Dženiferu Breidiju, kura ir planētas 76.rakete.

Mačs sākās ar līdzvērtīgu sniegumu, bet septītajā geimā Ostapenko tika pie pirmajām breikbumbām un pārņēma vadību. Desmitajā geimā arī Breidija ieguva pirmās breika iespējas. Pirmās četras Ostapenko atspēlēja, bet ar piekto netika galā un rezultāts atkal kļuva neizšķirts 5-5. Zīmīgi, ka Latvijas tenisistei pašai šajā geimā bija divas setbumbas.

Neizmantojot šādu iespēju, Ostapenko zaudēja arī nākamajos divos geimos un pirmajā setā piekāpās ar 5-7.

Otrā seta pirmajos divos geimos «sausā» uzvarēja servētāja, bet pēc tam pilnībā iniciatīvu pārņēma Latvijas tenisiste, uzvarot nākamajos sešos geimos. Breidija vēl divas reizes noturēja savu servi, bet arī trešajā setā pilnībā dominēja Ostapenko, svinot drošu uzvaru.

Kvalifikācijas pārvarēšana Ostapenko devusi 25 WTA ranga punktus, bet viņas pamatsacensību pirmās kārtas pretiniece kļūs zināma vēlāk pirmdien.

LETA jau vēstīja, ka pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-2, 7-6 (7:4) pārspēja pasaules ranga astotajā simtā esošo mājinieci Lēnu Riferi, bet pēc tam ar 6-4, 6-3 pārspēja Natāliju Vihļancevu no Krievijas.

Vietu Štutgartes turnīra pamatsacensībās jau sev garantējusi Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kura pasaules rangā atrodama 26.pozīcijā. Viņa pamatturnīra pirmajā kārtā tiksies ar titulēto Austrālijas spēlētāju Samantu Stousuru. Tāpat abas Latvijas vadošās tenisistes sacentīsies arī dubultspēļu turnīrā.

Štutgartes turnīrs šogad ir zīmīgs ar faktu, ka tajā savu atgriešanos tenisā veiks slavenā Krievijas sportiste Marija Šarapova, kura izcietusi 15 mēnešu diskvalifikāciju par aizliegtās vielas meldonija lietošanu. Viņai pirmajā kārtā pretim stāsies pieredzējušā itāliete Roberta Vinči, bet otrajā kārtā iespējama spēkošanās ar polieti Agņešku Radvaņsku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu