Ostapenko divos taibreikos zaudē amerikānietei Vandevejai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mic Smith / TT NYHETSBYRÅN

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien Vācijā notiekošā Štutgartes WTA «Premier» sērijas turnīra pirmās kārtas spēlē ļoti sīvā cīņā ar 6-7 (3:7), 6-7 (3:7) zaudēja ASV dāmu tenisa ceturtajai raketei Koko Vandevejai.

Latvijas tenisiste, kura pasaules rangā ir 50.vietā, abos setos uzvarēja pirmajos divos geimos, taču pārsvaru nenosargāja un pēc tam cieta neveiksmes taibreikos.

Ostapenko Štutgartē nopelnīja 26 WTA viensēļu ranga punktus -

vienu pamatturnīrā, bet 25 par trīs kvalifikācijas kārtu pārvarēšanu. Latvijas pārstāvei šosezon uz māla seguma kortiem šis bija tikai otrais zaudējums desmit aizvadītos mačos.

Spēle sākās ar ļoti garu pirmo geimu, kurā ranga 23.rakete Vandeveja pie savas serves uzvarēja pirmajās trīs izspēlēs, taču Ostapenko spēja panākt izlīdzinājumu un pēc tam ar trešo breikbumbu arī tikt pie punkta, pēc tam panākot ar 2-0.

Nākamos trīs punktus guva servētājas, bet sestajā geimā amerikāniete tika pie pirmās breika iespējas, kuru arī izmantoja, izlīdzinot rezultātu 3-3. Ļoti sīva spēkošanās bija arī septītajā geimā, kurā bija nepieciešamas 19 izspēles, taču atkal izturīgāki nervi bija Ostapenko, jo viņa ar ceturto breika iespēju tika pie punkta. Šoreiz panākt lielāku pārsvaru viņai gan neizdevās, jo Vandeveja otro reizi spēlē guva punktu pretinieces servē, pēc tam pirmo reizi mačā izvirzoties vadībā ar 5-4.

Seta izskaņā atkal dominēja servētājas, tāpēc uzvarētāju nācās noteikt taibreikā, kura sākumā arī bija sīva spēkošanās. Vandeveja uzvarēja pirmajās divās izspēlēs, Ostapenko tūdaļ atbildēja ar to pašu, taču pie rezultāta 3:3 amerikāniete četrās izspēlēs pēc kārtas, svinot panākumu setā.

Arī otrā seta ievadā Ostapenko panāca 2-0 savā labā, punktu pretinieces servē gūstot otrajā geimā, taču Vandeveja uzreiz panāca izlīdzinājumu, bet devītajā geimā guva punktu Ostapenko servē un panāca 5-4. Izservēt maču amerikāniete gan nespēja, tāpēc atkal nācās spēlēt taibreiku, kurā Ostapenko nokļuva iedzinējos ar 1:3, tā arī nespējot izglābties no zaudējuma.

Ostapenko un Vandeveja savā starpā spēlēja pirmo reizi, tāpat kā abas šogad debitēja prestižajā Štutgartes WTA «Premier» tenisa turnīrā.

Vandeveja otrajā kārtā tiksies ar sacensību otro numuru Karolīnu Plīškovu no Čehijas, kura rangā ir trešā.

LETA jau ziņoja, ka Ostapenko turnīra pamatsacensībās iekļuva pirms tam pārvarot trīs kvalifikācijas kārtas. Pasaules ranga šī brīža 50.rakete vispirms pirmajā kārtā ar 6-2, 7-6 (7:4) pārspēja pasaules ranga astotajā simtā esošo mājinieci Lēnu Riferi, bet pēc tam ar 6-4, 6-3 uzveica planētas 77.raketi Natāliju Vihļancevu no Krievijas, bet izšķirošajā cīņā par vietu pamatsacensībās pirmdien 5-7, 6-1, 6-3 apspēlēja amerikānieti Dženiferu Breidiju, kura ir ranga 76.pozīcijā.

Ostapenko ļoti sekmīgi sākusi sezonu uz māla seguma kortiem, jo aprīļa sākumā sasniedza Čārlstonas «Premier» turnīra finālu, kurā gan piedzīvoja fiasko pret savu vienaudzi Darju Kasatkinu no Krievijas, zaudējot ar 3-6, 1-6. Tomēr šosezon uz māla seguma laukumiem, kādi ir arī Štutgartē, Ostapenko ir izcīnījusi deviņas uzvaras desmit mačos, lai gan līdz šai sezonai viņa uz šī seguma WTA turnīru pamatsacensībās bija guvusi vien divus panākumus, abus pērn Romas «Premier» turnīrā.

Šosezon WTA pamatturnīros Ostapenko ir izcīnījusi 13 uzvaras 22 mačos, sezonas sākumā sasniedzot arī Oklendas «International» turnīra pusfinālu, bet Austrālijas atklātajā čempionātā tiekot līdz trešajai kārtai, kas viņai «Grand Slam» turnīros vēl nebija izdevies.

Tiesa, ņemot vērā Štutgartes turnīra spēcīgo dalībnieču sastāvu, Latvijas tenisistei pirmo reizi šosezon nācās spēlēt kvalifikācijā.

Tikmēr pasaules ranga 23.pozīcijā esošā Vandeveja vēl svētdien palīdzēja ASV izlasei Floridā izcīnīt uzvaru Federāciju kausa pusfināla duelī pret Čehiju.

Šosezon Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālu sasniegusī amerikāniete, iepriekšējās nedēļas nogalē kļuva par ASV izlases līderi, nodrošinot komandai vietu finālā. Mačā ar Čehiju 25 gadus vecā tenisiste uzvarēja divās vienspēlēs, kā arī duetā ar Betāniju Mateku-Sendsu guva panākumu dubultspēlē, bet amerikānietes pērnā gada Federāciju kausa ieguvējas čehietes uzveica ar 3-2.

Tāpat Vandeveja februārī guva divas uzvaras vienspēlēs Federāciju kausa ceturtdaļfinālā pret Vāciju, tikmēr kopš veiksmīgā starta janvārī Austrālijas atklātajā čemionātā viņa WTA turnīros startējusi vāji, piedzīvojot trīs zaudējumus pirmās kārtas cīņās sacensībās Dubaijā, Indianvelsā un Maiami, līdz ar to WTA turnīros viņa trešdien pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Vandeveja karjeras laikā ir izcīnījusi divus WTA raudzes turnīru uzvarētājas titulus, abus uz zāles seguma, jo 2014.gadā un pērn palika nepārspēta Hertogenbošas «International» sērijas turnīrā.

Viņa janvāra nogalē, pēc veiksmīgā snieguma Austrālijas čempionātā, kur cīņā par vietu finālā atzina pieredzējušās Venusas Viljamsas pārākumu, pasaules rangā ieņēma 20.vietu, kas ir tenisistes rekords, savukārt iepriekšējās divas sezonas viņa gadu noslēdza ranga 37.pozīcijā.

LETA jau ziņoja, ka Ostapenko otrdien iekļuva dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā, jo duetā ar amerikānieti Rakelu Atavo, būdamas izliktas ar trešo numuru, pirmajā kārtā ar rezultātu 6-2, 6-2 aptuveni stundas laikā droši apspēlēja Kseniju Knollu no Šveices un Demi Šūrsu no Nīderlandes.

Līdz ar to Ostapenko ar partneri nopelnīja 100 WTA dubultspēļu ranga punktus. Ceturtdaļfinālā Latvijas un ASV duetam pretī stāsies britu tenisistes Naomi Breidija un Anna Smita.

Savukārt Sevastova otrdien izcīnīja uzvaru vienspēļu pirmajā kārtā, sīvā cīņā ar 6-1, 4-6, 6-3 uzvarot austrālieti Samantu Stosuru un nopelnot 55 WTA vienspēļu ranga punktus.

Otrajā kārtā Sevastovu ceturtdien gaida cīņa ar britu tenisisti Džoannu Kontu, kura trešdien pirmās kārtas grūtā cīņā ar 7-6 (7:5), 3-6, 6-1 uzvarēja japānieti Naomi Osaku. Konta turnīrā ir izlikta ar sesto numuru, bet pasaules rangā viņa ir pozīciju zemāk.

Kā vēstīts, tad Sevastova trešdien aizvadīja dubultspēļu turnīra pirmās kārtas cīņu, kur duetā ar Krievijas tenisisti Jevgēņiju Rodinu cieta sagrāvi ar 2-6, 1-6 pret amerikānieti Ebigeilu Spīrsu un slovēnieti Katarinu Srebotniku, kuras turnīrā ir izliktas ar pirmo numuru.

Spēles ievadā Sevastova un Rodina uzvarēja pirmajos divos geimos, tomēr turpinājumā pretinieces pilnībā pārņēma spēles iniciatīvu, triumfējot nākamajos deviņos geimos un novedot dueli līdz uzvarai.

Rodina un Sevastova pašlaik WTA rangā atrodas otrajā simtā, bet Spīrsa un Srebotnika atrodamas attiecīgi 18. un 24.pozīcijā.

Turnīru Sevastova noslēdza ar viena dubultspēļu ranga punkta saņemšanu.

Trešdien Štutgartē notiks slavenās Krievijas tenisistes Marijas Šarapovas atgriešanās tenisā. Viņa ir izcietusi 15 mēnešu diskvalifikāciju par aizliegtās vielas meldonija lietošanu. Viņai pirmajā kārtā pretim stāsies pieredzējušā itāliete Roberta Vinči, bet otrajā kārtā šī dueļa uzvarētāja spēlēs pret Jekaterinu Makarovu no Krievijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu