Azarenka sacensību apritē atgriezīsies ātrāk nekā plānots

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kādreizējā pasaules sieviešu tenisa ranga līdere Viktorija Azarenka no Baltkrievijas, kura decembrī dāvāja dzīvību savam pirmdzimtajam, sacensību apritē iecerējusi atgriezties jau pirms Vimbldonas čempionāta.

Sākotnēji 27 gadus vecā Azarenka bija plānojusi laukumā atgriezties jūlija un augusta mijā, taču pirmdien viņa paziņoja, ka tas notiks pirms prestižā Vimbldonas čempionāta, kura norise iecerēta no 3. līdz 17. jūlijam.

«Treniņos ir jūtams progress un jūtos gatava atkal piedalīties sacensībās, turklāt dēls Leo licis noprast, ka vēlas redzēt Londonu un Vimbldonu,» savā tvitera kontā pirmdien ierakstīja Azarenka.

«Savu sacensību kalendāru tuvāko dienu laikā būšu saplānojusi, turklāt pirms Vimbldonas čempionāta piedalīšos vienā turnīrā ar zāles segumu,» atklāja Azarenka.

Līdz ar to Azarenka pirmos oficiālos mačus pēc bērna laišanas pasaulē varētu aizvadīt jau jūnijā.

Azarenka ir divkārtēja Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja un pēdējo reizi kortā izgāja pērn maijā, kad zaudēja Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Par grūtniecību Azarenka pavēstīja jūlija vidū, turklāt tobrīd pasaules rangā atradās sestajā vietā, taču tagad baltkrieviete atrodama 972.pozīcijā un jūnija sākumā pavisam izkritīs no ranga.

Tiesa, baltkrieviete var izmantot aizsargātā ranga priekšrocības, kas tenisistiem tiek piešķirtas smagas traumas vai grūtniecības gadījumā. Tas viņai ļauj pretendēt uz dalību turnīrā, ņemot vērā vietu, kas WTA rangā bijusi pirms pārtraukuma ņemšanas, tomēr kortā tādā gadījumā ir jāatgriežas viena gada laikā.

Azarenka pēc dzemdībām pauda apņēmību atgriezties kortā. Piemēram, iepriekš tas veiksmīgi izdevās beļģietei Kimai Klijstersai, kura spēja atgriezties augstākajā līmenī pēc katras no savām divām grūtniecībām.

Baltkrievijas tenisiste karjerā izcīnījusi 20 WTA turnīru uzvarētājas titulus.

Aprīlī par grūtniecību pavēstīja titulētā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa. Viņa šosezon vairs nespēlēs, bet pirmdzimtais amerikāņu leģendai gaidāms agrā rudenī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu