Ostapenko šodien cīņa par «French Open» pusfinālu pret ērto Vozņacki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sezonas otrā «Grand Slam» tenisa turnīra «French Open» ceturtdaļfināla spēli šodien aizvadīs Latvijas otrā rakete Jeļena Ostapenko, kas cīņā par vietu pusfinālā spēkiem mērosies ar sev ērto pretinieci Karolīnu Vozņacki no Dānijas. Mačs sāksies ap plkst. 15 pēc Latvijas laika, un tas risināsies Suzannas Lenglenas vārdā nosauktajā kortā. Spēli tiešraidē varēs redzēt arī «Eurosport».

Jau tagad 19 gadus vecā Ostapenko sasniegusi savas karjeras labāko rādītāju šādas raudzes sacensībās. Iepriekš viņai nekad nebija izdevies iekļūt starp astoņām labākajām «Grand Slam» vienspēļu dalībniecēm.

Parādot savu labāko sniegumu, talantīgā Latvijas pārstāve var sasniegt prestižā turnīra pusfinālu. Iepriekšējās trīs savstarpējās cīņās pret šā brīža WTA reitinga 12. raketi Vozņacki pārāka bijusi tieši Ostapenko. Divos no šiem dueļiem šajā sezonā, trīs mačos Ostapenko zaudējusi tikai vienu setu.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko jau nopelnījusi 430 WTA ranga punktus, kas jaunnedēļ viņai ļaus veikt ievērojamu kāpumu reitingā, turklāt sasniegt karjeras virsotni. Tāpat Latvijas tenisiste tikusi pie 340 000 eiro lielas prēmijas.

Astotdaļfinālā Ostapenko ar 2-6, 6-2, 6-4 pieveica pieredzējušo Austrālijas pārstāvi Samantu Stosuru, kura ir šo sacensību 2010. gada fināliste. Savukārt kādreizējā pasaules pirmā rakete ceturtdaļfinālā iekļuva pēc uzvaras 6-1, 4-6, 6-2 pār pieredzējušo krievieti Svetlanu Kuzņecovu.

«Vozņacki spēlē lieliski,» WTA mājas lapā citēts Ostapenko. «Zinu, kā pret viņu jāspēlē. Jārāda agresīvs un stabils sniegums, savā stilā. Protams, spēle nebūs viegla, jo Vozņacki ir lieliska tenisiste. Šogad jau divreiz esam tikušās. Ar lielu nepacietību gaidu atkaltikšanos.»

Turnīrā piedalījās ar Latvijas tenisa līdere Anastasija Sevastova, kas trešās kārtas spēlē ar 1-6, 1-6 piekāpās horvātietei Petrai Martičai.

«French Open» kopējais prēmiju fonds ir 36 000 000 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu