Vavrinka uzvar ranga līderi Mareju un otro reizi karjerā iekļūst «French Open» finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šveices tenisists Stans Vavrinka piektdien Francijas atklātā čempionāta pusfināla cīņā uzveica ATP pasaules ranga līderi Endiju Mareju no Lielbritānijas, otro reizi karjerā sasniedzot šī turnīra finālu, kurā tiksies ar par māla seguma karali uzskatīto spāni Rafaelu Nadalu, kurš nokļuvis soļa attālumā no sava desmitā «French Open» turnīra uzvarētāja titula karjerā.

Pasaules ranga trešā rakete Vavrinka, kurš pirms diviem gadiem Parīzē izcīnīja savu otro no pašreizēiem trim «Grand Slam» turnīru uzvarētāja tituliem, pret Mareju svinēja panākumu sīvā cīņā ar rezultātu 6-7 (6:8), 6-3, 5-7, 7-6 (7:3), 6-1.

Tikmēr Nadals pārliecinoši ar 6-3, 6-4, 6-0 uzveica Dominiku Tīmu no Austrijas, kuram turnīrā bija sestais numurs.

Vavrinka un Marejs savā starpā tikās 19 reizi un Vavrinka izcīnīja astoto uzvaru, bet pirmo kopš 2015.gada ATP sezonas noslēguma finālturnīra. Pērn abi arī spēlēja Francijas atklātā čempionāta pusfinālā, bet tad pārāks bija Marejs, kurš uzvarēja četros setos.

Šveices tenisists, kuram šobrīd ir 32 gadi, kļuvis par vecāko Francijas atklātā čempionāta finālistu pēdējo 44 gadu laikā.

Spēle bija ļoti sīva, taču Vavrinka bija veiksmīgāks breikbumbu izspēlēs, deviņas reizes gūstot punktu pretinieka servē, kamēr Marejs izmantoja piecas šādas iespējas.

Pirmajā setā abi spēlētāji apmainījās ar breikiem, bet taibreikā Vavrinka neizmantoja setbumbu un pēc tam zaudēja ar 6:8. Otrajā setā šveicietis pie rezultāta 3-3 spēja uzvarēt nākamos trīs geimus, divos «laužot» prertinieka servi.

Trešā seta sākumā Vavrinka panāca 3-0, taču pārsvaru nenoturēja, kamēr Marejs 11.geimā ar breikbumbu izvirzījās vadībā un nokļuva viena uzvarēta seta attālumā no finālā. Ranga līderim mača turpinājums gan nebija tik sekmīgs. Vēl ceturtajā setā cīņa bija līdzīga, kurā taibreikā labāks šoreiz bija šveicietis, bet izšķirošajā setā Vavrinka jau bija galvastiesu pārāks, svinot panākumu spēlē, kas ilga četras stundas un 34 minūtes.

Vavrinka ir trīskārtējs «Grand Slam» turnīru uzvarētājs, pirmo titulu izcīnot 2014.gadā Austrālijas atklātajā čempionātā, kam gadu vēlāk sekoja triumfs Francijā, kā arī pērn viņš uzvarēja ASV atklātajā čempionātā.

Tikmēr Marejs nespēja atkārtot pērn sasniegto, kad viņš iekļuva finālā, kurā gan zaudēja serbam Novākam Džokovičam. Marejs «French Open» pusfinālā spēlēja piekto reizi, ciešot ceturto nedveiksmi.

Savukārt visu laiku titulētākais Francijas atklātā čempionāta dalībnieks Nadals, kurš šajā turnīrā uzvarējis deviņas reizes, piedzīvojot vien divus zaudējumus, droši uzveica Tīmu.

Spēli Nadals sāka ar zaudētu punktu savā servē, bet pēc tam uzreiz uzņēmās diktēt noteikumus, panākot 4-1 un pirmo setu droši aizvadot līdz uzvarai. Otrajā setā spānim pietika ar vienu izmantotu breika iespēju, bet trešajā setā Tīms, kurš savulaik bija Ernesta Gulbja treniņu partneris, vairs neizrādīja lielu pretestību, paliekot «sausā».

Nadals ir deviņkārtējs «French Open» čempions, taču pēdējo no šiem tituliem izcīnīja 2014.gadā.

Iepriekšējos divos gados Nadals uz Parīzi devās sliktā sportiskā formā, jo viņam traucēja traumas, 2015.gadā zaudējot ceturtdaļfinālā, bet pērn jau trešajā kārtā.

Turpretim šogad Nadals turnīrā rāda teicamu sniegumu, jo sešos aizvadītos mačos ir zaudējis tikai 29 geimus.

Zīmīgi, ka Nadals izcīnīja savu 101.uzvaru spēlēs līdz trīs uzvarētiem setiem uz māla segumiem, savukārt Francijas atklātajā čempionātā viņam tagad ir 78 uzvaras 80 aizvadītos mačos.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu