Sevastova zālāja sezonu sāks ar maču pret Makheilu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, uzsākot zālāja sezonu, nākamajā nedēļā gaidāmajā Notingemas WTA «International» sērijas turnīrā pirmajā kārtā spēkosies ar amerikānieti Kristīnu Makheilu, noskaidrojās sestdien notikušajā izlozē.

Sevastova pašlaik WTA rangā ieņem 19.vietu un turnīrā būs izlikta ar otro numuru, kamēr Makheila atrodama 61.pozīcijā.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nav tikušās, bet uzvarētāja otrajā kārtā spēkosies ar grieķieti Mariju Sakari vai Janu Čepelovu no Slovākijas.

Sevastova Francijas atklātajā čempionātā, kas risinājās iepriekšējās divās nedēļās, tika līdz trešajai kārtai, kur piekāpās horvātietei Petrai Martičai. Nākamajā nedēļā viņa rangā saglabās 19.vietu, tomēr būs tikai Latvijas otrā rakete, jo Sevastovu apsteigs sensacionālā Aļona Ostapenko.

Tikmēr Makheila Parīzē jau pirmajā kārtā piekāpās pieredzējušajai krievietei Svetlanai Kuzņecovai. Martā Akapulko turnīrā amerikāniete aizkļuva līdz pusfinālam, bet kopš tā laika desmit mačos izcīnījusi tikai divas uzvaras.

Makheila labāko simtniekā noslēgusi iepriekšējās sešas sezonas, bet karjeras rekordu sasniedza nu jau tālajā 2012.gadā, pakāpjoties līdz 24.pozīcijai.

Sevastova aizvadīja ļoti labu māla sezonu, 16 mačos gūstot 11 panākumus.

Līdz pērnajam gadam Sevastova uz zālāja seguma savā karjerā nebija uzvarējusi nevienā pamatturnīra mačā, tomēr tad negaidīti aizkļuva līdz Maljorkas WTA «International» sērijas turnīra finālam. Pēc tam gan viņa Vimbldonā zaudēja pirmajā kārtā un līdz ar to Maljorka ir vienīgais turnīrs, kur viņa uz zālāja spējusi uzvarēt kaut vienā mačā.

Sevastova Notingemas turnīrā debitēja pērn, piekāpjoties spēcīgajai čehietei Karolīnai Plīškovai.

Ar pirmo numuru šogad Notingemas turnīrā būs izlikta mājiniece Džoanna Konta.

Francijas atklātā čempionāta finālu sasniegusī Ostapenko nākamajā nedēļā bija pieteikusies turnīram Nīderlandes pilsētā Hertogenbošā, tomēr, kā jau gaidīts, pēc ilgā Parīzes turnīra viņa šajās sacensībās nepiedalīsies. Līdz ar to nākamais turnīrs Latvijas sportistei būs pēc divām nedēļām Īstbornā, kas risinās nedēļu pirms prestižā Vimbldonas čempionāta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu