Titulētā Šarapova traumas dēļ nevarēs piedalīties Vimbldonas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Titulētā Krievijas tenisiste Marija Šarapova traumas dēļ nevarēs piedalīties prestižajā Vimbldonas čempionātā, kam kvalifikācijas sacensības sāksies jau šomēnes.

Šarapova aprīļa beigās atgriezās WTA turnīru apritē, pirms tam izciešot 15 mēnešu diskvalifikāciju par aizliegtās vielas meldonija lietošanu. Viņai netika piešķirts īpašais ielūgums startam šīs sezonas otrajā «Grand Slam» turnīrā - Francijas atklātajā čempionātā, kur sestdien vēsturisku uzvaru izcīnīja Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko.

Krievijas tenisiste nepretendēja uz īpašo ielūgumu arī Vimbldonas čempionātā, paužot apņēmību izkarot vietu pamatsacensībās caur kvalifikāciju, tomēr savainojuma dēļ viņai šie plāni jāatceļ.

Traumas dēļ Šarapova nav spēlējusi kopš maija vidus, turklāt nupat veiktās pārbaudes liecina, ka kājas muskuļa plīsums vēl joprojām nav pilnībā sadzijis.

Līdz ar to Šarapova izlaidīs visu zāles seguma sezonu, kuras augstākais punkts būs Vimbldonas čempionāts, pamatsacensībām norisinoties no 3. līdz 16.jūlijam.

Nākamais turnīrs, kurā Šarapova plāno piedalīties, ir Stenfordas WTA «Premier» sacensības, kas sāksies jūlija beigās.

Pēc diskvalifikācijas Šarapova bija izkritusi no pasaules ranga, taču kopš atgriešanās tenisā viņa ir piedalījusies trīs WTA turnīros, kur nopelnīja pietiekoši daudz ranga punktus, lai šobrīd WTA rangā atrastos 178.vietā.

Karjeras laikā Šarapova ieguvis piecus «Grand Slam» titulus, bet kopumā WTA tūrē ieguvusi 35 trofejas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu