«French Open» čempione Ostapenko Rīgā atgriezīsies pirmdienas vakarā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šī gada Francijas atklātā tenisa čempionāta («French Open») uzvarētāja Jeļena (Aļona) Ostapenko Rīgā atgriezīsies pirmdienas vakarā, vēsta Latvijas Tenisa savienība (LTS).

Pašlaik 20 gadus vecā Ostapenko pirmdien lidostā «Rīga» ielidos plkst.22.15, un LTS aicina sportisti svinīgi sagaidīt.

Sezonas otrā «Grand Slam» turnīra titula cīņā Ostapenko sestdien ar rezultātu 4-6, 6-4, 6-3 uzvarēja spēcīgo rumānieti Simonu Halepu. Līdz ar to Latvijas sportiste ne tikai izcīnījusi savu pirmo WTA raudzes titulu karjerā, bet arī pirmdien atgūs valsts pirmās raketes godu, apsteidzot Anastasiju Sevastovu.

Pirmdien Ostapenko būs pakāpusies jau uz WTA ranga 12.vietu, lai gan vēl pirms Francijas atklātā čempionāta sākuma viņa bija tikai 47.pozīcijā. Tikmēr Sevastova nākamnedēļ būs 19.vietā, līdz ar to pirmoreiz vēsturē divas Latvijas tenisistes vienlaicīgi būs ranga divdesmitniekā.

Ostapenko uzvara Francijas atklātajā čempionātā kļuvusi par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa Parīzē piedalījās tikai astotajā «Grand Slam» pamatturnīrā, kā arī ir pirmā neizsētā tenisiste kopš 1933.gada, kas spējusi triumfēt Francijas atklātajā čempionātā.

20 gadus un trīs dienas vecā Ostapenko ir jaunākā tenisiste, kas uzvarējusi šajā turnīrā kopš Ivas Majoli 1997.gadā, bet «Grand Slam» sacensībās jaunākā čempione kopš 2006.gadā ASV atklātajā čempionātā triumfēja Marija Šarapova.

Latvijas sportiste turnīru noslēdza ar 299 tīri uzvarētām izspēlēm, kas ir vairāk nekā šajā turnīrā iespēja jebkurš cits tenisists gan vīru, gan dāmu konkurencē. Turklāt jāņem vērā, ka vīri spēlē līdz trim uzvarētiem setiem.

Zīmīgi, ka pirms šī gada turnīra Ostapenko nevienā no Francijas atklātā čempionāta mačiem nebija spējusi izcīnīt pat vienu.

Par panākumu Parīzē Ostapenko nopelnīja divus miljonus eiro, bet visā līdzšinējā karjerā kopā viņa bija saņēmusi vien nedaudz virs miljona eiro.

Savu pirmo nozīmīgo panākumu Ostapenko 2014.gadā izcīnīja Vimbldonas čempionātā, triumfējot junioru turnīrā.

«Šī ir fantastiska uzvara, kura satrieca visu tenisa pasauli! Spēles sākumā tenisistes apmainījās ar uzvarām pie pretinieces servēm un cīņa bija diezgan līdzīga. Bet izšķirojošā, trešajā setā Ostapenko parādīja savu raksturu un iespaidīgi atspēlējas - no 1-3 viņa panāca 6-3 un pelnīti izcīnīja čempiones titulu. Ir milzīgs lepnums un prieks par Aļonas uzvaru, neatlaidību un raksturu, jo sestdien viņa parādīja izcilu sniegumu un pierādīja, ka nav svarīgi, kāds ir pretinieks, galvenais spēlēt savu spēli,» paziņojumā citēts LTS ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

«Aļona viņas vecumam apbrīnojami turējās visas spēles garumā - gan psiholoģiski, gan fiziski spēcīgi, gan emocionāli. Viņa nepadevās, bija mērķtiecīga, kad vajadzēja arī agresīva un ar savu raksturu satrieca pretinieci. Visas Latvijas Tenisa savienības vārdā sirsnīgi apsveicu Aļonu un viņas lielāko atbalstītāju - mammu, kura tribīnēs noteikti pārdzīvoja līdz spēles pēdējai sekundei, bet pēc tam patiesā saviļņojumā ar lepnumu dziedāja Latvijas himnu. Pateicības vārdi viennozīmīgi pienākas Aļonas trenerei Anavelai Medinai Garrigesai (Spānija), kurai ir liels nopelns šī titula iegūšanā,» norādīja Lejnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu