Nadals desmito reizi karjerā triumfē «French Open»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pieredzējušais spāņu tenisists Rafaels Nadals svētdien jau desmito reizi savā karjerā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā («French Open»).

Turnīrā ar ceturto numuru izliktais Nadals finālā ar 6-2, 6-3, 6-1 pārliecinoši pieveica 2015.gada čempionu Stanu Vavrinku no Šveices, kuram sacensībās bija dots trešais numurs.

Spānijas tenisists kļuvis par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš atklātajā ērā vienā «Grand Slam» turnīrā spējis uzvarēt desmit reižu. Šogad viņš šajā turnīrā nezaudēja nevienā setā, kas viņam izdevies jau trešo reizi.

Lai arī finālmačs starp abiem tenisistiem iesākās līdzvērtīgā cīņā, Nadals sestajā geimā tika pie pirmā breika, turklāt brīdi vēlāk viņš vēlreiz lauza Vavrinkas servi, pirmajā setā triumfējot ar 6-2.

Spānijas tenisistam šajā mačā piederēja diezgan izteikts pārsvars, kas izpaudās arī cīņas turpinājumā. Vavrinkam pilnībā neatradās nekādi pretargumenti, turklāt visas spēles laikā viņš ne reizi netika pie breika. Tikmēr Nadalam otrajā setā pietika ar vienu lauztu servi, lai uzvarētu ar 6-3, bet trešajā setā viņš pamanījās tikt pie vēl trim breikiem, noslēgumā gūstot ļoti pārliecinošu uzvaru.

Līdz ar to 31 gadu vecais Nadals par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju kļuvis jau desmito reizi, bet līdz šim pēdējo reizi viņš to bija paveicis 2014.gadā.

«Tas ir kaut kas neticams. Izcīnīt desmit titulus ir kaut kas ļoti īpašs,» pēc panākuma sacīja Nadals. «Esmu ļoti emocionāls. Šo sajūtu nav iespējams aprakstīt.»

«Šo turnīru ir grūti salīdzināt ar citiem, turklāt nekur citur nejūtu tādu spriedzi un adrenalīnu,» pauda Nadals.

Uzvara šajā turnīrā Nadalam pasaules rangā ļaus no ceturtās vietas pakāpties uz otro, atpaliekot vien no planētas pirmās raketes, brita Endija Mareja.

Karjeras laikā Nadals uzvarējis 15 «Grand Slam» turnīros, taču svētdien izcīnītais ir pirmais pēdējo trīs gadu laikā. Pēdējos gados spānis regulāri mocījās ar traumām. Tiesa, tās viņš sekmīgi pārvarējis, turklāt šīs sezonas pirmajā «Grand Slam» turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - viņš spēlēja finālā, piekāpjoties principiālajam pretiniekam Rodžeram Federeram no Šveices.

Nadals tikai par trīs «Grand Slam» titulu tiesu tagad atpaliek no rekordista Federera.

Jau ziņots, ka sestdien sieviešu vienspēļu turnīrā negaidīti uzvarēja vien 20 gadus vecā Latvijas tenisiste Jeļena (Aļona) Ostapenko, kura finālā ar rezultātu 4-6, 6-4, 6-3 uzvarēja spēcīgo rumānieti Simonu Halepu.

Pirmdien Ostapenko būs pakāpusies jau uz WTA ranga 12.vietu, lai gan vēl pirms Francijas atklātā čempionāta sākuma viņa bija tikai 47.pozīcijā.

Ostapenko Rīgā atgriezīsies pirmdienas vakarā, ielidojot plkst.22.15.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu