Tenisists Lībietis nepabeidz pirmo spēli kā valsts pirmā rakete

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas tenisists Miķelis Lībietis pirmdien nespēja pabeigt pirmo spēli valsts pirmās raketes godā un šosezon joprojām nopelnījis vien četrus pasaules ranga punktus.

Lībietis pirmdien sāka «Futures» sērijas turnīru Polijas pilsētā Sopotā, tomēr pirmās kārtas mačā pret zviedru Jūnatanu Mridhu izstājās, kad tikko bija zaudējis savu servi otrajā setā un nokļuvis iedzinējos ar rezultātu 3-6, 2-3.

Pašlaik Lībietis ATP rangā atrodams 462.vietā un turnīrā bija izlikts ar ceturto numuru, bet Mridha ir 693.pozīcijā.

Līdz ar to Lībietis turnīru noslēdza bez ranga punktu nopelnīšanas. Viņš pieteicies arī dubultspēļu turnīram, kurā spēlēs kopā ar savu kādreizējo studiju biedru Hanteru Rīzi.

Šis gads gan Lībietim pagaidām izvērties ļoti neveiksmīgs. Pie uzvarām pamatturnīros viņš nav ticis kopš marta beigām un kopā šogad nopelnījis vien četrus ranga punktus - uzvarējis vienā «Futures» mačā un reizi pārvarēja «Challenger» sērijas turnīra kvalifikāciju.

Jau ziņots, ka par valsts pirmo raketi viņš oficiāli kļuva pirmdien, kad lielu kritienu rangā piedzīvoja ilggadējais valsts vadošais tenisists Ernests Gulbis, kuru nomoka dažādas veselības problēmas. Pašlaik rangā Lībietim ir 12 mēnešu laikā nopelnīti 79 punkti, bet Gulbis ar 70 punktiem ir 494.pozīcijā.

Arī citi Latvijas tenisisti palikuši bez panākumiem šīs nedēļas zemāko līmeņu turnīros. Tā «Futures» sacensībās Stambulā jau pirmajā kvalifikācijas mačā zaudēja Deivids Jukša, kamēr vienu panākumu izcīnīja Daniils Batmanovs, bet dāmām ITF 15 000 sērijas turnīrā Minskā bez uzvarām vienspēļu kvalifikācijā palika Denīza Marcinkēviča un Anna Ozerova.

Tāpat jaunākā no māsām Marcinkēvičām duetā ar vietējo Baltkrievijas sportisti Katarinu Pauļenku piedalījās dubultspēļu turnīrā, bet pirmās kārtas mačā ar 4-6, 3-6 piekāpās citai baltkrievietei Ilonai Kremenei un Darjai Kružkovai no Krievijas, kuras izliktas ar pirmo numuru.

Arī šie tenisisti pie ranga punktiem nespēja tikt.

Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) 15 000 un «Futures» sērijas turnīri ir zemākais līmenis profesionālajā tenisā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu