Ostapenko uzvara - lielisks panākums ar skatu nākotnē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko pēc sensacionālās uzvaras Francijas atklātajā čempionātā («French Open») nonākusi pašmāju un pasaules mediju uzmanības lokā. Pagājušajā sestdienā sportistei pēc izcīnītā panākuma aptuveni divas stundas pagāja intervijās, fotosesijās un autogrāfu sniegšanā, līdz viņa nokļuva ģērbtuvē, kur beidzot satika mammu. Tenisiste atzīst, ka pievērstā uzmanība ir patīkama, taču nogurdinoša.

Arī otrdien preses konferencē Latvijas medijiem Ostapenko veltīja stingri ierobežotu laiku, jo jau nedēļas beigās jādodas uz nākamo turnīru, bet līdz tam jāatrod brīdis atpūtai un arī jāturpina gatavoties jauniem panākumiem. Ostapenko sezonas sacensību grafiks ir ļoti saspringts, taču sportiste vienmēr ar patīkamām sajūtām atgriežas Rīgā, kas ir viņas dzimtā pilsēta.

Lielā panākuma kaldināšanā Ostapenko daudz palīdzējusi spāniete Anavela Medina Garrigesa, kura pati savu tenisistes karjeru vēl nav noslēgusi. Kamēr viņa atlabst no savainojuma, speciāliste piekritusi palīdzēt Latvijas tenisistei. Ostapenko arī atzīst, ka turnīra laikā ar katru spēli izdevies uzlabot savu sniegumu, turklāt Parīzes kortu māla segums bijis ātrs - viņai parocīgs. Tāpat sportiste jutusi fanu atbalstu, kas devis pārliecību.

«Viss stadions atbalstīja mani. Laukumā jutos komfortabli, gandrīz kā mājās,» spēles Parīzes kortos atcerējās Ostapenko. «Bija kādi 50-100 līdzjutēji no Latvijas, dažiem bija arī valsts karogs,» pastāstīja sportiste.

20 gadus vecā Ostapenko par uzvaru «French Open» saņems divus miljonus eiro lielu prēmiju, kas ir teju divas reizes lielāka summa, nekā tenisiste bija ieguvusi līdz šim savā karjerā kopumā. Kā otrdien preses konferencē pastāstīja Ostapenko mamma Jeļena Jakovļeva, šobrīd vēl nav zināms, cik liela daļa no naudas balvas būs jānomaksā nodokļos. Tie var būt 15%, bet saistībā ar progresīvo nodokli Francijā var nākties šķirties līdz pat 43% no summas.

Sezonas turpinājumā turnīri notiks uz zāles seguma, kas Ostapenko patīk labāk nekā māls. Latvijas tenisiste pirms trim gadiem kļuva par Vimbldonas junioru turnīra čempioni. Sportiste ar nepacietību gaida šo turnīru pieaugušo konkurencē, kas risināsies no 3. līdz 16. jūlijam. «Grand Slam» sērijas turnīri, kas tenisā ir paši prestižākie, Ostapenko patīk vairāk, jo tajos ir laba atmosfēra un spēcīgākā konkurence.

Jau ziņots, ka Ostapenko pagājušajā sestdienā pārsteidza sporta pasauli, kļūstot par «French Open» sieviešu vienspēļu turnīra uzvarētāju. Līdz šim neviens Latvijas tenisists nebija spējis uzvarēt kādā no trim «Grand Slam» kategorijas turnīriem. Pirms trim gadiem Ernests Gulbis sasniedza «French Open» pusfinālu.

Latvijas tenisiste cīņā par titulu ar rezultātu 4-6, 6-4, 6-3 pieveica spēcīgo rumānieti Simonu Halepu, kura pirmdien publicētajā pasaules rangā ieņem otro vietu. Savukārt Ostapenko no 47.vietas pakāpusies uz rekordaugsto 12.pozīciju un kļuvusi par Latvijas pirmo raketi, apsteidzot Anastasiju Sevastovu, kura reitingā ieņem 19.vietu. Iepriekšējais Latvijas dāmu tenisa rekords piederēja Larisai Neilandei, kura savulaik savā karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu