Federers pirms atgriešanās apritē: Šogad vairs nedomāju ņemt pārtraukumus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Leģendārais Šveices tenisists Rodžers Federers šonedēļ pēc pāris mēnešu atpūtas atgriezīsies kortā, bet spēlētājs vienlaikus arī norādīja, ka pārtraukumus šogad vairs nedomā ņemt.

Pašlaik 35 gadus vecais Federers šosezon piedalījies tikai četros turnīros, taču pamanījies izcīnīt trīs trofejas, tostarp triumfēt Austrālijas atklātajā čempionātā.

«Es biju ļoti pārsteigts par uzvaru Austrālijas atklātajā čempionātā, turklāt arī panākumus Indianvelsā un Maiami nebiju gaidījis,» sacīja Federers, kurš ar 18 «Grand Slam» tituliem ir visu laiku panākumiem bagātākais vīriešu kārtas tenisists šāda līmeņa turnīros.

«Domāju, ka Rafaela Nadala uzvara Francijas atklātajā čempionātā nav tik pārsteidzoša, jo viņš iepriekš to bija paveicis jau deviņas reizes,» uz sava principiālā konkurenta panākumiem norādīja Federers. «Es tieši cerēju, ka viņš uz māla seguma dominēs kā vecajos labajos laikos.»

Federers nav spēlējis divus mēnešus, taču šonedēļ viņš līdz ar zālāja sezonas sākumu atgriezīsies apritē, piedaloties Štutgartes «ATP World Tour 250».

«Šogad pārtraukumus vairs neņemšu. Man ir gana. Jūtos jau kā pasaules čempions treniņos un tāds nevēlos būt,» pauda Federers, kurš pasaules rangā pašlaik atrodams piektajā vietā.

Jūlija sākumā sāksies viens no Federera iemīļotākajiem turnīriem, Vimbldonas čempionāts, kur viņš uzvarējis septiņas reizes, taču līdz šim pēdējo reizi tas izdevās 2012.gadā.

Zīmīgi, ka pirms šī gada uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā tas bija viņa pēdējais iegūtais «Grand Slam» tituls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu