Sevastova zālāja seguma sezonu sāk ar zaudējumu Notingemas turnīra pirmajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, otrdien uzsākot sev līdz šim ne pārāk parocīgā zālāja seguma sezonu, Notingemas WTA «International» sērijas turnīrā pirmās kārtas spēlē sīvā cīņā ar 0-6, 7-5, 6-7 (2:7) zaudēja amerikānietei Kristīnai Makheilai.

Sevastova, kura turnīrā bija izlikta ar otro numuru, līdz šim uz zālaja seguma kortiem, izņemot vienu turnīru pērn, kurā viņa tika līdz finālam, spēlējusi neveiksmīgi, nevienos citos mačos uz zāles seguma pie panākuma netiekot.

Notingemas WTA «International» sērijas turnīru Sevastova noslēdza ar vienu WTA vienspēļu ranga punktu.

Latvijas tenisiste, kura pasaules rangā atrodas 19.vietā, cīņu sāka ļoti neveiksmīgi, nespējot izrādīt sāncensei vērā ņemamu pretestību. Makheila otrajā un ceturtajā geimā izmantoja pa vienai breika iespējai, pēc tam to pašu paveicot arī sestajā geimā, Sevastovu pirmajā setā, kurš ilga tikai 21 minūti, atstājot «sausā».

Zīmīgi, ka Sevastova pirmo reizi šosezon setā nespēja tikt kaut pie punkta.

Tomēr otrajā setā Sevastova spēja saņemties un uzlabot savu sniegumu. Otrajā geimā viņa beidzot tika pie punkta savā servē, bet nākamajā geimā ieguva arī četras breika iespējas, kuras gan neizmantoja. Turpinājumā Sevastova bija tuvu tam, lai atkal zaudētu servi, taču šoreiz divas breikbumbas atspēlēja, savukārt izšķirošais bija septītais geims, kurā Latvijas tenisiste pretiniecei neļāva uzvarēt nevienā izspēlē, pirmo reizi mačā izmantojot breika iespēju, pēc tam panākot 5-3.

Devītajā geimā Sevastova neizmantoja vienu setbumbu, taču pēc tam nākamajā geimā nespēja izservēt setu un Makheila, kura atspēlēja vēl vienu setbumbu, panāca neizšķirtu 5-5. Tomēr pēc tam labāka bija Sevastova, kura otro reizi mačā guva punktu pretinieces servē, pēc tam setu novedot līdz uzvarai, mačā panākot līdzsvaru.

Trešā seta pirmajā daļā atkal labāka bija amerikāniete, kura ceturtajā geimā izmantoja breika iespēju, pēc tam panākot 4-1. Tomēr Sevastova nepadevās un devītajā geimā, kurā viņa atspēlēja vienu mačbumbu, viņa breika deficītu atguva, pēc tam uzvarot arī nākamajos divos geimos un panākot 6-5. Diemžēl 12.geimā, servējot par uzvaru mačā, Sevastova spēja uzvarēt tikai vienā izspēlē, tāpēc nācās aizvadīt taibreiku. Tajā Makheila ieguva vadību 4:1, pēc tam noslēdzot maču savā labā.

Zīmīgi, ka abas tenisistes šajā turnīrā tiksies vēl vienu reizi, jo abas būs pretinieces dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā. Sevastova spēlēs kopā ar vācieti Monu Bartelu, bet Makheilas pāriniece būs britu tenisiste Hetere Vatsone.

Sevastova pašlaik WTA rangā ieņem 19.vietu un turnīrā ir izlikta ar otro numuru, kamēr Makheila atrodama ranga 58.pozīcijā.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nebija tikušās.

Makheila otrajā kārtā spēkosies ar grieķieti Mariju Sakari, kura sīvā pirmās kārtas cīņā ar 7-6 (7:3), 5-7, 7-6 (8:6) uzvarēja Janu Čepelovu no Slovākijas. Sakari WTA pasaules rangā ir 98.vietā, bet Čepelova atrodas trīs pozīcijas augstāk.

Sevastova Francijas atklātajā čempionātā, kas risinājās iepriekšējās divās nedēļās, tika līdz trešajai kārtai, kur piekāpās horvātietei Petrai Martičai. Sezonas otro «Grand Slam» turnīru Sevastova sāka kā Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete, taču pēc Aļonas Ostapenko sensacionālā triumfa viņa nu ir valsts otrā, 20 gadus vecajai Ostapenko šonedēļ ieņemot 12.vietu.

Tikmēr Makheila Parīzē jau pirmajā kārtā piekāpās pieredzējušajai krievietei Svetlanai Kuzņecovai. Martā Akapulko turnīrā amerikāniete aizkļuva līdz pusfinālam, bet kopš tā laika 11 mačos izcīnījusi tikai trīs uzvaras.

Makheila labāko simtniekā noslēgusi iepriekšējās sešas sezonas, bet karjeras rekordu sasniedza nu jau tālajā 2012.gadā, pakāpjoties līdz 24.pozīcijai.

Sevastova aizvadīja ļoti labu māla sezonu, 16 mačos gūstot 11 panākumus.

Viņa tikai otro reizi karjerā WTA turnīrā bija izlikta ar otro numuru. Tikpat augstu starp izliktajām tenisistēm viņa bija janvārī Hobārtas WTA «International» turnīrā, taču arī tajā zaudēja pirmajā kārtā. Savukārt starp četrām visaugstāk izliktajām tenisistēm Sevastova kādā no WTA turnīriem bija piekto reizi, taču ne reizi viņa nav tikusi tālāk par otro kārtu.

Līdz pērnajam gadam Sevastova uz zālāja seguma savā karjerā nebija uzvarējusi nevienā pamatturnīra mačā, tomēr tad negaidīti aizkļuva līdz Maljorkas WTA «International» sērijas turnīra finālam. Pēc tam gan viņa Vimbldonā zaudēja pirmajā kārtā un līdz ar to Maljorka ir vienīgais turnīrs, kur viņa uz zālāja spējusi uzvarēt kaut vienā mačā, bet pārējos turnīros uz šī seguma viņa ir zaudējusi visos astoņos mačos, četras neveiksmes piedzīvojot Vimbldonas čempionātā.

Sevastova Notingemas turnīrā debitēja pērn, piekāpjoties spēcīgajai čehietei Karolīnai Plīškovai.

Ar pirmo numuru šogad Notingemas turnīrā ir izlikta mājiniece Džoanna Konta.

Sevastova šosezon Dubaijas un Madrides WTA «Premier» turnīros ir aizkļuvusi līdz pusfinālam, savukārt karjerā viņa ir izcīnījusi vienu WTA turnīru uzvarētājas titulu, kas gan bija vēl 2010.gadā, vēlāk tenisistei uz nepilniem diviem gadiem aizejot no tenisa. Savukārt atgriežoties profesionālajā līmenī Sevastova spēja šosezon sasniegt savu karjeras rekordu pasaules rangā, pirms mēneša esot 18.vietā.

Jāpiebilst, ka Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko sākotnēji bija pieteikusies turnīram Nīderlandes pilsētā Hertogenbošā, tomēr pēc ilgā Parīzes turnīra viņa šajās sacensībās nepiedalīsies, jo pirmdien atgriezās dzimtenē, kur tika sagaidīta svinīgā ceremonijā. Sākotnēji viņai vēl nesen bijušā salīdzinoši zemā ranga dēļ nepienācās vieta pamatturnīrā nākamajā nedēļā gaidāmajā Birmingemas WTA «Premier» sērijas turnīrā, kurā piedalīsies gandrīz visas vadošās pasaules tenisistes, bet pēc vairāku sportistu izstāšanās Latvijas tenisiste to ieguvusi. Pēc tam Ostapenko startēs arī turnīrā Īstbornā, bet 3.jūlijā sāksies prestižais Vimbldonas čempionāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu