Federers atgriešanās mačā zaudē ceturtajā simtā esošajam veterānam Hāsam

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Leģendārais šveiciešu tenisists Rodžers Federers, aizvadot savu pirmo maču pēc vairāk nekā divu mēnešu pauzes, Štutgartes «ATP World Tour 250» sērijas turnīra otrās kārtas mačā trešdien negaidīti ar 6-2, 6-7, 4-6 piekāpās mājiniekam Tomijam Hāsam, kurš pašlaik pasaules rangā pašlaik atrodas vien 302.vietā.

Pasaules piektā rakete Federers šajā turnīrā bija izlikts ar pirmo numuru, tāpēc pirmajā kārtā viņam nebija jāspēlē. Trešdienas mačā otrā seta taibreikā šveicietis neizmantoja vienu mačbumbu, pēcāk ļaujot pretiniekam atspēlēties un izcīnīt panākumu.

Zīmīgi, ka jau 39 gadus vecais Hāss pār Federeru izcīnīja vien savu ceturto uzvaru abu 17 savstarpējās cīņās.

«Spēlēt pret tik tuvu draugu kā Federers uz zālāja seguma vienmēr sniedz daudz emociju. Otrajā setā man izdevās atspēlēt mačbumbu, bet turpinājumā jutos brīvāk. Esmu pat nedaudz pārsteigts,» pēc uzvaras norādīja Hāss.

Kādreiz spēcīgais Hāss šobrīd atrodas savas karjeras norietā, bet reiz viņš bija arī planētas otrā rakete. Viņš karjeras laikā spējis iegūt 15 ATP titulus.

Federers savu iepriekšējo maču aizvadīja aprīļa sākumā, kad prestižā «Masters 1000» sērijas turnīra finālā ar 6-3, 6-4 pārspēja principiālo pretinieku Rafaelu Nadalu no Spānijas. Pēc tam šveicietis nolēma izlaist māla sezonu un paņēma divu mēnešu pārtraukumu.

Pašlaik 35 gadus vecais Federers šosezon piedalījies tikai četros turnīros, taču pamanījies izcīnīt trīs trofejas, tostarp triumfēt Austrālijas atklātajā čempionātā.

Jūlija sākumā sāksies viens no Federera iemīļotākajiem turnīriem, Vimbldonas čempionāts, kur viņš uzvarējis septiņas reizes, taču līdz šim pēdējo reizi tas izdevās 2012.gadā.

Zīmīgi, ka pirms šī gada uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā tas bija viņa pēdējais iegūtais «Grand Slam» tituls.

Federers vīriešu konkurencē ar izcīnītiem 18 «Grand Slam» tituliem ir atklātās ēras rekordists.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu