Ostapenko WTA rangā zaudē vienu vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pārsteidzošā Francijas atklātā tenisa čempione Aļona Ostapenko no Latvijas jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējusi vienu vietu un tagad atrodas 13.pozīcijā.

Maija beigās pirms Francijas atklātā čempionāta Ostapenko atradās vien 47.vietā un turnīrā bija starp neizliktajām spēlētājām, tomēr sezonas otrajā «Grand Slam» turnīrā Latvijas tenisiste demonstrēja lielisku sniegumu un tajā uzvarēja. Tas viņai pasaules rangā ļāva pakāpties uz rekordaugsto 12.vietu.

Pateicoties 12.vietai pasaules rangā, tikai 20 gadus vecā Ostapenko sasniegusi Latvijas dāmu tenisistu rekordu, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

Iepriekšējais Ostapenko karjeras rekords WTA rangā bija 33.vieta, ko viņa sasniedza janvāra beigās. Zīmīgi, ka pērn sezonas otrā puse Latvijas tenisistei nebija pārāk izdevusies, tāpēc viņai jāaizstāv vien 305 punkti, līdz ar to gada turpinājumā nav sagaidāms būtisks kritums rangā.

Savukārt sezonas griezumā Ostapenko pašlaik ir ceturtajā vietā, kas viņai gada beigās ļautu piedalīties sezonas noslēguma turnīrā. Lai to darītu, jāiekļūst starp astoņām labākajām šī gada tenisistēm.

Pagājušajā nedēļā Ostapenko nevienā turnīrā nespēlēja, turklāt viņa atsauca dalību šonedēļ gaidāmajā Birmingemas WTA «Premier» sērijas turnīrā. Kortā viņa līdz ar to, visticamāk, atgriezīsies vien nākamajā nedēļā, kad norisināsies turnīrs Īstbornā, bet 3.jūlijā sāksies prestižais Vimbldonas čempionāts, kas ir sezonas trešais «Grand Slam» turnīrs, kurā 2014.gadā Ostapenko uzvarēja junioru konkurencē.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura Francijas atklātajā čempionātā aizkļuva līdz trešajai kārtai, saglabājusi pasaules ranga 19.vietu.

Pagājušajā nedēļā Sevastova atklāja zālāja sezonu, ciešot zaudējumu Notingemas WTA «International» turnīra pirmajā kārtā, bet pirmdien viņa sacentīsies Maljorkas WTA «International» sacensībās, pirmajā kārtā tiekoties ar beļģieti Elisu Mertensu. Pērn Latvijas pārstāve Maljorkā sasniedza turnīra finālu, tomēr nopelnītie 180 punkti par tā sasniegšanu dzēsušies jau šonedēļ.

No pārējām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkēviča rangā zaudējusi sešas vietas un tagad ieņem 323.pozīciju, kamēr Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe ir 1130.vietā, bet 16 gadus vecā Daniela Vismane ar trim nopelnītiem punktiem pašlaik ieņem 1223.pozīciju.

Pasaules ranga līderes godā joprojām atrodas vāciete Angelika Kerbere, kura Francijas atklātajā čempionātā piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā un viņas pirmā pozīcija bija nopietni apdraudēta. Tomēr ranga otrajā vietā esošā rumāniete Simona Halepa «French Open» finālā nespēja pieveikt Ostapenko un spert pēdējo soli uz virsotni, tāpēc otro nedēļu pēc kārtas viņa ir vicelīderes godā.

Savukārt trešo vietu saglabājusi «French Open» pusfināliste Karolīna Plīškova no Čehijas, kamēr ceturtā ir mātes cerības esošā pieredzējušā amerikāniete Serēna Viljamsa, kura nav spēlējusi kopš uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā, turklāt šosezon vairs kortā nedosies.

Piekto ir šogad lielisku sniegumu rādošā ukrainiete Jeļina Svitoliņa, kurai tagad seko Dominika Cibulkova no Slovākijas. Septītā tagad ir britu sportiste Džoanna Konta, kamēr uz astoto pozīciju noslīdējusi Dānijas pārstāve Karolīne Vozņacki, bet pirmo desmitnieku joprojām noslēdz pieredzējusī krieviete Svetlana Kuzņecova un Agņeška Radvaņska no Polijas.

Svētdien Igaunijas tenisiste Anete Kontaveita Nīderlandē triumfēja Hertogenbošas WTA «International» sērijas turnīrā, tiekot pie pirmā augstākā līmeņa titula karjerā. Viņa finālā ar rezultātu 6-2, 6-3 sagrāva krievieti Natāliju Vihļancevu. Šāds panākums igaunietei pasaules rangā ļāvis pakāpties no 49.vietas uz 36.pozīciju.

Tikmēr Notingemas WTA «International» turnīrā salīdzinoši negaidīti uzvarēja horvātiete Donna Vekiča, kura finālā smagā trīs setu cīņā ar 2-6, 7-6 (7:3), 7-5 uzveica mājinieku favorīti Džoannu Kontu. 20 gadus vecā Horvātijas sportiste, kura šobrīd WTA rangā pakāpusies uz 58.vietu, ieguva otro titulu savā karjerā.

Savukārt WTA dubultspēļu rangā Ostapenko pakāpusies par vienu vietu un tagad ieņem 32.pozīciju, kas ir jauns viņas karjeras rekords. Tikmēr Marcinkēviča ieņem 181.pozīciju, kamēr Sevastova atrodas uzreiz aiz viņas. Savukārt debiju rangā piedzīvojusi 17 gadus vecā Denīza Marcinkēviča, kura ieņem 1143.vietu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu