Halepa: Vēl joprojām domāju par zaudējumu Ostapenko

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA/TVNET

Titulētā rumāņu tenisiste Simona Halepa joprojām galvā pārcilā zaudējumu Francijas atklātā čempionāta finālā pret Latvijas pārstāvi Aļonu Ostapenko.

Tikai 20 gadus vecā Ostapenko šomēnes sensacionāli kļuva par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju, finālā ar 4-6, 6-4, 6-3 pārspējot Simonu Halepu un gūstot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē.

Kopš šī turnīra gan Ostapenko, gan Halepa paņēma pāris nedēļu pārtraukumu, tomēr nu abas ir atpakaļ ierindā un piedalās Īstbornas WTA «Premier» sērijas sacensībās.

«Esmu atpūtusies un gatava sākt visu no sākuma,» turnīra rīkotāji citē Halepas teikto. «Joprojām nedaudz apbēdināta, taču tas ir normāli.

Pirms gulētiešanas vēl joprojām galvā nedaudz pārcilāju Francijas atklātā čempionāta finālu, taču tas ir labi, jo notur mani uz zemes.»

Zīmīgi, ka šī turnīra fināla laikā Halepa pirmo setu uzvarēja ar 6-4 un otrajā bija vadībā ar 3-0, turklāt ar breikbumbas palīdzību varēja panākt arī 4-0, tomēr šo iespēju neizmantoja.

«Pats smagākais ir atcerēties, ka biju vadībā ar 3-0 un nespēju lauzt Ostapenko servi. Man bija vairākas breikbumbas. Tagad domāju, ka tobrīd man vajadzēja nospēlēt aktīvāk, izpildīt spēcīgāku sitienu pie viņas otrās serves. Taču es to neizdarīju. Patiesībā, tagad tas mani vienkārši galē nost.

Domāju, ka nospēlēju labi, man vajadzēja mēģināt labāk atgriezt bumbiņu. Tā ir mana vienīgā nožēla,» atklāja Halepa.

Ja rumāniete būtu uzvarējusi «French Open» turnīrā, viņa kļūtu par pasaules ranga līderi, tomēr šobrīd atrodas otrajā pozīcijā aiz vācietes Angelikas Kerberes, kura jau ilgu laiku nedemonstrē atzīstamu sniegumu.

«Esmu tuvu, taču tai pat laikā tālu. Man vienkārši šobrīd jādomā par katru nākamo maču un jādara viss iespējamais, lai es kļūtu par pasaules pirmo numuru. Man tas būtu liels sasniegums. Es to ļoti vēlos. Gribu pieņemt šo izaicinājumu,» uzsvēra Halepa, kura pēc zaudējuma Ostapenko atpūtusies Grieķijā.

«Pirmās atpūtas dienas diez ko neizbaudīju, jo bija grūti. Tomēr pēc tam noķēru sajūtu un atpūtos. Nostādīju domas pareizajā virzienā. Centos saglabāt pozitīvismu, jo māla seguma sezona man tomēr bija lieliska - uzvarēju spēles pret labām tenisistēm.

Man nav, par ko sūdzēties. Vienīgi nākamreiz, kad būšu tādā pašā situācijā, rīkošos drosmīgāk,» atminoties cīņu pret Ostapenko, pauda Halepa.

Pašlaik 25 gadus vecā Halepa karjeras laikā izcīnījusi 15 titulus, taču vēl ne reizi nav spējusi uzvarēt kādā «Grand Slam» turnīrā, kad 2014.gadā un arī šogad spēlējusi Francijas atklātā čempionāta finālā.

Ostapenko, būdama izlikta ar desmito numuru, Īstbornas turnīra otrajā kārtā ar 6-3, 0-6, 6-4 pārspēja spānieti Karlu Svaresu-Navarro, kamēr Halepa otrdien jāspēlē ar ķīnieti Jinjinu Duaņu, tomēr dueļi iekavējušies lietus dēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu