Ostapenko trīs setos atzīst spēcīgās Kontas pārākumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zaudējumu Īstbornas WTA «Premier» sērijas turnīra spēlē ceturtdien piedzīvoja šā brīža Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko, kas sacensību trešās kārtas mačā ar 5-7, 6-3, 4-6 sīvā cīņā piekāpās spēcīgajai Džoannai Kontai no Lielbritānijas. Līdz ar to pārtrūka Ostapenko astoņu uzvaru sērija. Jaunnedēļ viņa piedalīsies sezonas trešajā «Grand Slam» turnīrā - Vimbldonas čempionātā, kurā izlikta ar 13. numuru.

Šo maču bija paredzēts aizvadīt trešdien, taču lietaino laikapstākļu dēļ to pārcēla uz ceturtdienu.

Ostapenko šajā nedēļā WTA rangā atrodas 14. vietā, kamēr viņas 26 gadus vecā pretiniece ieņem augsto 7. pozīciju. Iepriekš viņu ceļi kortā WTA turnīros nebija krustojušies.

Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 55 reitinga punktus un 9850 ASV dolāru prēmiju.

Konta ir Lielbritānijas šībrīža pirmā rakete un zālāja segums viņai allaž bijis parocīgs.

«Rezultāts parāda, ka tā bija neticami grūta cīņa. Viņa spēlēja ļoti, ļoti labi, centos cīnīties par katru punktu un darīju visu, ko varēju, lai izmantotu iespējas, kuras radīju. Vajadzēja labu serves uzņemšanu un ticēju sev, ka ātrāk vai vēlāk izmantošu savas iespējas,» pēc mača pauda Konta.

Ceturtdaļfinālā Kontai jau pēc pāris stundām būs jātiekas ar WTA ranga līderi Angeliku Kerberi no Vācijas, kas trešās kārtas spēlē ar 6-2, 6-1 uzvarēja spānieti Laru Arrvavarrenu.

Karjeras laikā Konta kopumā izcīnījusi trīs titulus un divus no tiem šogad, kad vispirms gada sākumā bija labākā Sidnejas WTA «Premier» sacensībās, bet martā triumfēja arī šādas pašas raudzes turnīrā Maiami.

Tā kā Ostapenko sacensībās izlikta ar 10. numuru, no spēles pirmajā kārtā viņa bija brīva. Arī ar 5. numuru izsētajai Kontai mačs pirmajā kārtā nebija jāaizvada. Turnīra otrajā kārtā Latvijas šībrīža pirmā rakete ar 6-3, 0-6, 6-4 pieveica Karlu Svaresu-Navarro no Spānijas, gūstot savu 30. panākumu sezonā. Savukārt Konta ar 6-2, 6-2 pārliecinoši apspēlēja rumānieti Soranu Kirstju.

Ostapenko Īstbornas turnīrā debitēja pērn, kad pirmajā kārtā izdevās pieveikt krievieti Darju Kasatkinu, bet nākamajā mačā tika piedzīvota neveiksme pret Dominiku Cibulkovu no Slovākijas.

«Aegon International Eastbourne» turnīrs risinās zālāja seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 753 900 ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu