Vimbldonas čempionāts: Sevastova cieš sakāvi pret Vatsoni

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova prestižā Vimbldonas čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra otrās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 0-6, 4-6 pārliecinoši kapitulēja Heterei Vatsonei no Lielbritānijas, līdz ar to izstājoties no tālākas dalības turnīrā.

Sevastova turnīrā bija izlikta ar 18.numuru un sacensības noslēdza ar 70 WTA ranga punktu un 57 000 sterliņu mārciņu nopelnīšanu. Pirms šī gada viņa šajās sacensībās bija bez uzvarām.

Latvijas tenisiste patlaban atrodama WTA ranga 19.pozīcijā, bet šī brīža Lielbritānijas otrā rakete Vatsone ieņem 102.pozīciju.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā bija tikušās reizi, bet tas notika salīdzinoši tālajā 2013.gadā, kad uz cietā seguma turnīrā Patajā Sevastova bija pārāka ar rezultātu 7-6 (7:4), 4-6, 6-2. Tobrīd Vatsone rangā bija 143 vietas virs Latvijas tenisistes.

Spēles pirmajā setā Vatsone izskatījās ļoti pārliecinoši, kura labi darbojās no gala līnijas, ļoti precīzi trāpīja sitienus un bija lieliska arī serves atņemšanā. Nepilnu desmit minūšu laikā Sevastova nokļuva iedzinējos ar rezultātu 0-3, pēc 15 minūtēm zaudēja jau ar 0-5 un pats sets noslēdzās 19 minūtēs.

Sevastova pirmajā setā tikai vienā geimā tika pie geima bumbas, bet pie pretinieces serves viņa uzvarēja vien divās izspēlēs.

Kaut otrā seta pirmajā geimā Vatsone atkal bija labāka, triumfējot septītajā geimā pēc kārtas, nākamajā Sevastova šo «sauso» sēriju pārtrauca. Turpinājumā bija pirmais ilgais mača geims, kas ilga vairāk nekā septiņas minūtes - Vatsones serve vairs nebija tik bīstama un Sevastova realizēja trešo breika iespēju, pārņemot vadību ar 2-1. Savukārt nākamajā serves geimā Latvijas sportistei ļāva uzvarēt tikai vienā izspēlē.

Seta piektajā geimā Sevastova bija tuvu vēl vienas breikbumbas iegūšanai, bet sestajā geimā jau pati nenoturēja savu servi, rezultātam kļūstot neizšķirtam 3-3. Pirmo breikbumbu Sevastova atspēlēja ar labu servi, bet pēc tam pie «vienādi» Vatsonei paveicās, ka bumbiņa pārkrita pāri tīklam, otro breika iespēju realizējot.

Spēles laikā gaisa temperatūra Londonā tuvojās 30 grādu atzīmei un abas tenisistes izskatījās arvien nogurušākas. Kaut septītajā geimā Sevastova spēja «sausā» nobreikot pretinieci un izskatījās, ka Latvijas tenisiste atguvusi iniciatīvu, nākamajos trijos geimos viņa izskatījās ļoti nevarīga un ar to Vatsonei bija pietiekami, lai garantētu triumfu.

Vatsone sacensību trešo kārtu sasniegusi trešo reizi karjerā. Nākamajā mačā viņa spēkosies ar krievieti Jeļenu Vesņinu, kura izlikta ar 15.numuru, vai kādreizējo WTA ranga līderi Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas.

Prestižo sacensību ievadā Latvijas šībrīža otrā rakete Sevastova ar rezultātu 6-1, 7-6 (3) pieveica Kazahstānas pārstāvi Jūliju Putincevu, Vimbldonas čempionātā gūstot savu pirmo uzvaru karjerā.

Vēlāk trešdien otrās kārtas spēli dāmu vienspēļu turnīrā aizvadīs arī Aļona Ostapenko, kura spēkiem mērosies ar kanādieti Fransuāzu Abandu. Pirmās kārtas mačā Latvijas pārstāve ar 6-1, 1-6, 6-3 apspēlēja Baltkrievijas pārstāvi Aļaksandru Sasnoviču.

Otrdien veiksmīgi turnīru sāka arī pēdējā laikā traumu nomocītais Ernests Gulbis, kurš turnīra atklāšanas cīņā 6-1, 6-1, 6-2 sagrāva Viktoru Estrelju-Burgosu no Dominikānas Republikas.

Sezonas trešā «Grand Slam» turnīrā kopējais prēmiju fonds ir 31 600 000 sterliņu mārciņas.

Vimbldonas turnīrs risināsies līdz 16.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu