Džokovičs: Nav viegli uz zāles spēlēt pret tādu servētāju kā Gulbis

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tenisistiem nav viegli uz zāles seguma spēlēt pret tik labu servētāju kā latvietis Ernests Gulbis, uzskata titulētais serbs Novaks Džokovičs.

Gulbis Vimbldonas čempionāta trešās kārtas mačā sestdien ar 4-6, 1-6, 6-7 (2:7) zaudēja Džokovičam.

«Esmu apmierināts ar šodien parādīto sniegumu. Domāju, ka izdevās pacelt savu latiņu. Ja salīdzina ar iepriekš aizvadītajiem mačiem, tad šajā biju visvairāk koncentrējies,» pēc mača teica Džokovičs.

Gulbis pasaules rangā pašlaik atrodas vien 589.vietā, kamēr Džokovičs ir planētas ceturtā rakete, bet Vimbldonas čempionātā viņš izlikts ar otro numuru.

«Tas bija liels izaicinājums - spēlēt pret Gulbi. Viņš ir neparedzams un ļoti labi servē, vidēji 125-130 jūdzes stundā (200-209 kilometri stundā). Nav viegli uz zāles seguma spēlēt pret tādu servētāju kā Gulbis,» Džokovičs lielīja latvieti.

Gulbis maču iesāka labi, nobreikodams otro Džokoviča servi. Tomēr Latvijas tenisists ātri salūza un zaudēja pirmos divus setus. Pēc medicīniskā pārtraukuma Latvijas tenisists atgriezās spēlē un aizvadīja cienījamu trešo setu, taču taibreikā zaudēja ar 2:7, piekāpjoties arī mačā.

«Viņš ļoti labi iesāka spēli, taču tiku ar to galā. Uzvarēju 7-8 geimus pēc kārtas, kas man deva pārliecību. Esmu ļoti apmierināts ar to, kā jutos un spēlēju,» komentēja Džokovičs.

Astotdaļfinālā Džokovičs tiksies ar francūzi Adrianu Manarino (ATP 51.), kurš trešajā kārtā ar 7-6 (7:3), 4-6, 5-7, 6-3, 6-2 apspēlēja savu tautieti Gaelu Monfisu, kurš rangā atrodams 14.pozīcijā.

Gulbis Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā ar 6-1, 6-1, 6-2 uzvarēja veterānu Viktoru Estrelju-Burgosu no Dominikānas Republikas, 13 mēnešu laikā tiekot pie pirmās uzvaras ATP tūres pamatsacensībās, bet otrajā kārtā skatāmā duelī ar 6-4, 6-4, 7-6 (7:3) pieveica titulēto argentīnieti Huanu Martinu del Potro un otro reizi karjerā sasniedza šo sacensību 1/16 finālu.

Tikmēr Džokovičs pirmajā kārtā ar 6-3, 2-0 bija vadībā pret Slovākijas tenisistu Martinu Kližanu, kad pretinieks dueli traumas dēļ nevarēja turpināt, bet otrajā kārtā serbs ar 6-2, 6-2, 6-1 pārliecinoši pārspēja čehu Adamu Pavlāseku.

Gulbis kopš pērnā gada augusta cīnās ar veselības problēmām un Vimbldonas turnīrā viņš var piedalīties ar aizsargāto rangu, turklāt šādi viņš sacensībām varēs pieteikties vēl septiņas reizes.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu