Gulbis atguvis Latvijas pirmās raketes godu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pēc Vimbldonas čempionāta jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, atguvis valsts pirmās raketes godu.

Gulbis jaunākajā rangā veicis kāpumu par 241 vietu un tagad ieņem 348.pozīciju. Tikmēr iepriekšējais Latvijas pirmais numurs Miķelis Lībietis saglabājis 479.vietu.

Vimbldonas čempionātā, kas noslēdzās svētdien, Gulbis ar atzīstamu sniegumu sasniedza trešo kārtu, kur piekāpās vienam no pasaules spēcīgākajiem tenisistiem Novakam Džokovičam no Serbijas. Traumu dēļ viņš rangā bija piedzīvojis ievērojamu kritienu, noslīdot uz 589.vietu, bet Vimbldonā latvietis nopelnīja 90 ATP punktus, kas ir vairāk nekā viņš iespēja 12 iepriekšējos mēnešos kopā.

Šonedēļ Gulbis, izmantojot aizsargāto rangu, sacentīsies Zviedrijā notiekošajā Bostades «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā, kur pirmajā kārtā viņam pretī stāsies kāds kvalifikāciju pārvarējis tenisists. Uzvarot pirmajā kārtā, latvietim pretī stāsies ar piekto numuru izliktais krievs Karens Hačanovs.

Savukārt Latvijas trešā rakete Mārtiņš Podžus pasaules rangā pakāpies par 94 vietām un tagad ieņem 710.pozīciju.

Vēl Krišjānis Stabiņš ieņem 941.pozīciju, Rūdolfs Mednis atrodas 1592.vietā, kamēr Rihards Emuliņš meklējams 1678.pozīcijā. Savukārt Jānis Podžus ieņem 1873.vietu, kamēr Artūrs Lazdiņš pašlaik atrodas 2091.pozīcijā.

Tikmēr ATP ranga pirmajā desmitniekā pēc Vimbldonas čempionāta notikušas vairākas izmaiņas. Pirmais numurs vēl joprojām ir brits Endijs Marejs, kamēr otro vietu ieņem pieredzējušais spānis Rafaels Nadals.

Savukārt uz trešo no piektās vietas pakāpies Vimbldonas čempionātā uzvarējušais šveicietis Rodžers Federers, kurš svētdien finālā ar 6-3, 6-1, 6-4 uzvarēja Marinu Čiliču no Horvātijas, šo trofeju izcīnot jau astoto reizi karjerā. Līdz ar šo panākumu Šveices tenisists apsteidzis amerikāni Pītu Samprasu, kurš arī septiņus titulus izcīnīja atklātās tenisa ēras laikā, kā arī britu Viljamu Renšovu, kurš septiņas reizes Vimbldonā triumfēja 19.gadsimta nogalē. Tāpat Federers kļuva par visu laiku vecāko Vimbldonas čempionu, jo 1975.gadā amerikānis Artūrs Ešs triumfēja būdams gandrīz 32 gadus vecs, bet šveicietim patlaban ir 35 gadi.

Tikmēr ranga ceturto vietu saglabājis serbs Džokovičs, kamēr no trešās uz piekto pozīciju noslīdējis cits Šveices tenisists Stans Vavrinka. Savukārt sestais joprojām ir Čiličs, kamēr septīto vietu tagad ieņem austrietis Dominiks Tīms, par vienu pozīciju uz leju nobīdot japāni Kei Nišikori. Visbeidzot devītajā vietā, piedzīvojot divu pozīciju kritumu, tagad ir Milošs Raoničs no Kanādas, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz bulgārs Grigors Dimitrovs.

Savukārt ATP dubultspēļu rangā Lībietis atguvis sešas vietas un ieņem 269.pozīciju, Stabiņš ir 1055.vietā, kuram 1160.pozīcijā seko Mednis. Tikmēr 1309.vietā ir J.Podžus, kamēr M.Podžus ieņem 1341.pozīciju, bet 18 gadus vecais Roberts Grīnvalds atrodams 1507.vietā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu