Gulbis Bostades turnīru sāks pret beļģi de Grēfu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš pēc Vimbldonas čempionāta atguvis valsts pirmās raketes godu, Bostades «ATP World Tour 250» pirmajā kārtā tiksies ar kvalifikācijas veiksminieku Artūru de Grēfu no Beļģijas, informē turnīra rīkotāji.

Gulbja un de Grēfa duelis otrdien būs ceturtais pēc nozīmes otrajā kortā. Mačs, visticamāk, nesāksies ātrāk par plkst.18 pēc Latvijas laika.

Gulbim, kurš ATP rangā ieņem 348.vietu, un de Grēfam, kurš ir ranga 115.numurs, šī būs pirmā savstarpējā spēle. Uzvarot pirmajā kārtā, latvietim pretī stāsies ar piekto numuru izliktais krievs Karens Hačanovs, kurš rangā ieņem 33.vietu.

Gulbis kopš pērnā gada augusta cīnās ar veselības problēmām un Bostades «ATP World Tour 250» turnīrā viņš var piedalīties ar aizsargāto rangu, turklāt šādi viņš sacensībām varēs pieteikties vēl sešas reizes.

Gulbis februārī atgriezās kortā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas, taču arī pēc tam sportistam veselības likstu dēļ nācās atteikties no dalības vairākos turnīros. Ja pirmajā šīs sezonas mačā latvietis spēja gūt uzvaru, nākamajos sešos dueļos viņš piedzīvoja zaudējumus. Neveiksmju sēriju latvietis pārtrauca jūlija sākumā «Challenger» sērijas turnīrā Čehijā, tomēr turnīru vēdera muskuļu traumas dēļ nevarēja turpināt. Nākamais viņa turnīrs bija Vimbldonas atklātais čempionāts, kur Gulbis aizkļuva līdz trešajai kārtai, kurā zaudēja titulētajam serbam Novakam Džokovičam.

Sniegums Vimbldonā Gulbim jaunākajā rangā palīdzēja veikt kāpumu par 241 vietu, līdz ar to latvietis tagad atrodams 348.pozīcijā.

De Grēfs Bostades turnīru sāka no kvalifikācijas, kur bija izlikts ar otro numuru un pirmajā kārtā ar 4-6, 6-4, 6-4 apspēlēja mājinieku Fredu Simonsonu (ATP 804.), bet otrajā kārtā ar 6-4, 6-2 tika uzveikts spānis Tomijs Rovredo, kurš rangā ieņem 180.pozīciju.

De Grēfs šosezon ATP turnīros nav ticis tālāk par otro kārtu, bet Francijas atklātajā čempionātā viņš iekļuva pamatturnīrā, kur zaudēja pirmajā kārtā. Beļģis šosezon pārsvarā piedalījies «Challenger» turnīros, kur labākie sasniegumi ir divi pusfināli. Karjeras laikā viņš uzvarējis 11 zemākas raudzes turnīros, tajā skaitā 2012.gadā Latvijā notikušajā «Futures» sērijas turnīrā.

Gulbis Bostadē pirmo reizi spēlējis tālajā 2007.gadā, kad cieta zaudējumu pirmajā kārtā, bet aizpērn viņš apstājās otrajā kārtā, zaudējot francūzim Polam-Anrī Matjē. Tikmēr de Grēfs ir šī turnīra debitants.

Bostades «ATP World Tour 250» turnīrā ar pirmo numuru izlikts spānis Pavlo Karrenjo-Busta. Pērn šajā turnīrā triumfēja viņa tautietis Alverts Ramoss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu