«US Open» čempionātam atvēlēts tenisa vēsturē rekordliels balvu fonds

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šā gada ASV atklātajā («US Open») tenisa čempionātā naudas balvu fonds pirmo reizi «Grand Slam» turnīru vēsturē pārsniegs 50 miljonus ASV dolāru (43,3 miljonus eiro), pavēstījuši organizatori.

Tenisisti turnīrā sadalīs 50,4 miljonus dolāru lielu naudas balvu summu, jeb par četriem miljoniem vairāk nekā pirms gada.

Vienspēļu turnīru uzvarētāji savā īpašumā iegūs 3,7 miljonus dolāru (3,2 miljonus eiro), kas arī ir jauns «Grand Slam» turnīru rekords, kamēr vīru un dāmu dubultspēlēs katrs pāris tiks pie 675 000 dolāriem (584 000 eiro).

Naudas balvas par katru no kārtām palielinātas vidēji par 7,5%, savukārt kvalifikācijas turnīru dalībnieki savā starpā sadalīs 2,9 miljonus dolāru, kas ir par 49,2% vairāk nekā pirms gada.

«Pirms pieciem gadiem mēs spēlētājiem solījām, ka kopējais naudas balvu fonds sasniegs 50 miljonus, bet tagad savu solījumu esam pildījuši,» norādīja ASV Tenisa asociācijas (USTA) prezidente Keitrina Edamsa.

ASV atklātais čempionāts ir gada noslēdzošais «Grand Slam» turnīrs, kurš Ņujorkā notiek augusta beigās un septembra sākumā. Šogad turnīrs sāksies 28.augustā.

Šosezon «Grand Slam» turnīros Latvijas tenisisti ir guvuši nebijušus panākumus, jo jūnijā Francijas atklātajā čempionātā sensacionāli triumfēja Aļona Ostapenko, sasniedzot vienu no lielākajiem Latvijas sporta panākumiem. Savukārt jūlijā viņa aizkļuva līdz Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālam, kur trešajā kārtā spēlēja Ernests Gulbis. Tikmēr Anastasija Sevastova Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos spēlēja trešajā kārtā, bet Vimbldonā pirmo reizi karjerā pārvarēja pirmo kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu