Sevastova Bukarestē iekļūst WTA turnīra ceturtdaļfinālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Otro uzvaru Bukarestes WTA «International» sērijas tenisa turnīrā trešdien izcīnīja Anastasija Sevastova, kas otrās kārtas mačā ar 6-4, 6-4 uzvarēja Melnkalnes tenisisti Danku Koviniču. Līdz ar to Latvijas šībrīža otrā rakete sasniedza sacensību ceturtdaļfinālu.

Mačs risinājās stundu un 27 minūtes.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Sevastova jau nopelnījusi 60 reitinga punktus un 5900 ASV dolāru prēmiju.

WTA rangā Latvijas pārstāve šobrīd ieņem 17. pozīciju, kas ir viņas karjeras labākais rādītājs. Savukārt Koviniča reitingā ir vien 125. vietā. Līdz šim viņas spēkiem bija mērojušās vienu reizi, kad 2015. gadā Limožā ar rezultātu 6-4, 6-3 pārāka bija Melnkalnes tenisiste.

Sacensību ievadā 27 gadus vecā Sevastova 6-2, 6-0 sagrāva Janu Čepelovu no Slovākijas. Tikmēr Koviniča pirmās kārtas mačā ar 6-3, 5-7, 6-3 apspēlēja Magdalenu Frehu no Polijas.

Šī ir pirmā reize Sevastovas karjerā, kad viņa kādā no WTA turnīriem izlikta ar pirmo numuru.

2016. gada sezonā Sevastova spēlēja Bukarestes turnīra finālā, kurā cieta sagrāvi 0-6, 0-6 šā brīža WTA ranga otrajai raketei rumānietei Simonai Halepai.

Otrdien Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) vēstīja, ka Sevastova ir izvirzīta jūnija WTA izlaušanās balvai. Cīņā par šo apbalvojumu viņa konkurēs ar Aneti Kontaveitu (Igaunija) un Magdalēnu Ribārikovu (Slovākija).

«BRD Bucharest Open» turnīrs risinās māla jeb clay seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 226 750 ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu