Sevastova: Koviniča neļāva man uzķert spēles ritmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova trešdien vēlu vakarā sasniedza Bukarestes WTA «International» sērijas tenisa turnīra ceturtdaļfinālu. Otrās kārtas mačā viņa ar 6-4, 6-4 uzvarēja Melnkalnes tenisisti Danku Koviniču. Cīņa noslēdzās tumsā, kas Sevastovai sākumā radījis problēmas.

«Tumsā spēlēt ir savādāk,» WTA mājas lapā citēta Sevastova, kas otrās kārtas maču Bukarestē pabeidza diennakts tumšajos apstākļos. «Kļuva tumšs un vairākas reizes bija grūti ieraudzīt bumbiņu, bet vēlāk pie tā pieradu. Priecājos, ka uzvaru izcīnīju divos setos.»

Lai pieveiktu Melnkalnes tenisisti Danku Koviniču, Latvijas pārstāvei bija nepieciešama stunda un 28 minūtes.

«Bija grūti spēlēt, jo viņa neļāva man uzķert spēles ritmu,» teica Sevastova. «Jūtos apmierināta, ka pie savas serves spēle man ritēja salīdzinoši viegli. Viņa labi servē un uzbrūk.»

Ceturtdaļfinālā 27 gadus vecā Sevastova spēkiem mērosies ar pasaules 108. raketi Anu Bogdanu no Rumānijas.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Sevastova jau nopelnījusi 60 reitinga punktus un 5900 ASV dolāru prēmiju.

Sacensību ievadā Sevastova 6-2, 6-0 sagrāva Janu Čepelovu no Slovākijas.

Šī ir pirmā reize Sevastovas karjerā, kad viņa kādā no WTA turnīriem izlikta ar pirmo numuru.

2016. gada sezonā Sevastova spēlēja Bukarestes turnīra finālā, kurā cieta sagrāvi 0-6, 0-6 šā brīža WTA ranga otrajai raketei rumānietei Simonai Halepai.

Otrdien Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) vēstīja, ka Sevastova ir izvirzīta jūnija WTA izlaušanās balvai. Cīņā par šo apbalvojumu viņa konkurēs ar Aneti Kontaveitu (Igaunija) un Magdalēnu Ribārikovu (Slovākija).

«BRD Bucharest Open» turnīrs risinās māla jeb clay seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 226 750 ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu