Sevastova netiek pie jūnija WTA Izlaušanās balvas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova nav tikusi pie Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) jūnija Izlaušanās balvas, ko līdzjutēju balsošanā ieguvusi slovākiete Magdalēna Ribārikova, kura sasniedza Vimbldonas čempionāta pusfinālu.

Ribārikova saņēma 74% balsu, otrā palika igauniete Anete Kontaveita ar 23% balsu, kamēr par Sevastovu nobalsoja vien 3% respondentu.

Pagājušajā mēnesī pašlaik 27 gadus vecā Sevastova triumfēja Maljorkas WTA «International» turnīrā, tiekot pie sava otrā titula karjerā un pirmā kopš atgriešanās profesionālajā tenisā. Turklāt šis turnīrs norisinājās uz zālāja seguma, kas Latvijas pārstāvei nav starp parocīgākajiem. Maljorkas sacensību finālā viņa spēlēja otro gadu pēc kārtas.

Nesen notikušajā Vimbldonas čempionātā Sevastova aizkļuva līdz otrajai kārtai, pirmoreiz uzvarot kādā šo sacensību mačā.

Piektdien Sevastova aizvadīs Bukarestes WTA «International» sērijas turnīra ceturtdaļfināla spēli, tiekoties ar mājinieci Anu Bogdanu. Pērn Bukarestes turnīrā Sevastova sasniedza finālu.

Bukarestē Sevastova pirmo reizi karjerā kādās no WTA sacensībām izlikta ar pirmo numuru.

Tikmēr Ribārikova traumu dēļ vēl aprīlī atradās teju ārpus pasaules ranga piecsimtnieka, tomēr līdz ar zālāja sezonas sākumu viņas sniegums krasi uzlabojās. Iesākumā viņa uzvarēja pāris zemākas raudzes ITF turnīros, bet pēc tam aizkļuva līdz Notingemas WTA «International» pusfinālam. Savukārt Vimbldonas čempionātā viņa parūpējās par sensāciju un sasniedza pusfinālu, otrajā kārtā pamanoties pieveikt Karolīnu Plīškovu no Čehijas, kurai gan tas neliedza no šīs nedēļas kļūt par pasaules ranga līderi.

Savukārt Kontaveita jūnijā uzvarēja Hertogenbošas WTA «International» turnīrā, tiekot pie sava pirmā titula karjerā, kamēr veiksmīgo zālāja sezonu viņa turpināja Vimbldonas čempionātā, sasniedzot trešo kārtu.

Maijā WTA Izlaušanās balvu ieguva Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko, kura pirms tam bija triumfējusi Francijas atklātajā čempionātā.

Tikmēr par jūnija labāko WTA tenisisti atzīta Vimbldonas čempione Garvinje Mugurusa no Spānijas, kura balsojumā apsteidza čehietes Petru Kvitovu un Karolīnu Plīškovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu