Gulbim Gštādes turnīra ievadā pretim stāsies vācietis Brandss

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis Gštādes «ATP World Tour 250» sērijas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar kvalifikāciju pārvarējušo vācieti Danielu Brandsu, noskaidrojās pēc svētdien aizvadītās papildizlozes. Abu sportistu mačs risināsies otrdien.

Gulbis pasaules rangā pašlaik atrodas 348.vietā, bet nākamnedēļ jau būs pie trešā simta robežas. Latvijas tenisists kopš pērnā gada augusta cīnījies ar veselības problēmām un Gštādes turnīrā viņš var piedalīties ar aizsargāto rangu.

Tikmēr Brandss šobrīd rangā ir 220.pozīcijā, bet uzvarējis Gulbi abos iepriekšējos savstarpējos mačos - pirmoreiz viņi tikās vēl 2005.gadā «Satellites» sērijas sacensībās, bet 2012.gadā Brandss pārspēja latvieti «Challenger» sērijas turnīra finālā Ekentālā.

Otrajā kārtā dueļa uzvarētājam būs jātiekas ar sacensību piekto numuru Paolo Lorenci (ATP 34.) no Itālijas vai «wild card» saņēmušo šveicieti Marko Kjudinelli (ATP 150.).

Brandss 2013.gadā ATP rangā pakāpās līdz pat 51.pozīcijai, tomēr labāko simtniekā viņš savas karjeras laikā spējis noslēgt vien divas sezonas un lielākoties ir otrā simta spēlētājs. Vien pagājušajā nedēļā viņš triumfēja zemākā līmeņa «Futures» sērijas turnīrā Austrijā, iegūstot savu pirmo titulu kopš 2015.gada, bet vēl pirms tam vācietis pārvarēja Vimbldonas turnīra kvalifikāciju.

Pirms Vimbldonas gan Brandsam bija četru zaudējumu sērija, kārtējo reizi neveiksmīgi darbojoties uz māla seguma, kāda notiek arī Gštādes turnīrs. Piemēram, Francijas atklātajā čempionātā uz māla Brandss karjerā zaudējis visos piecos pamatsacensību mačos.

ATP turnīros Brandss iepriekšējo pamatsacensību uzvaru guva februārī Sofijā, kas bija pirmā gada laikā kopš 2016.gada Sofijas turnīra.

Gštādes kvalifikācijā Brandss nebija starp favorītiem, tomēr ar 6-2, 6-3 apspēlēja ranga 140.pozīcijā esošo spāni Adrianu Menendesu-Maseirasu un ar 7-6 (7:3), 5-7, 7-6 (7:3) trillerī bija labāks pār itāli Danīlo Napolitāno, kurš rangā atrodas 181.pozīcijā.

Gulbis februārī atgriezās kortā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas, taču arī pēc tam sportistam veselības likstu dēļ nācās atteikties no dalības vairākos turnīros. Ja pirmajā šīs sezonas mačā latvietis spēja gūt uzvaru, nākamajos sešos dueļos viņš piedzīvoja zaudējumus. Neveiksmju sēriju latvietis pārtrauca jūlija sākumā «Challenger» sērijas turnīrā Čehijā, tomēr turnīru vēdera muskuļu traumas dēļ nevarēja turpināt.

Nākamais viņa turnīrs bija Vimbldonas atklātais čempionāts, kur Gulbis samērā negaidīti aizkļuva līdz trešajai kārtai, tajā zaudējot titulētajam serbam Novakam Džokovičam. Sniegums Vimbldonā Gulbim jaunākajā rangā palīdzēja veikt kāpumu par 241 vietu.

Arī iepriekšējo turnīru Bostades «ATP World Tour 250» sacensības viņš šonedēļ sāka pret kvalifikācijas veiksminieku. Gulbis pirmajā kārtā ar 4-6, 6-3, 6-2 uzvarēja beļģi Artūru de Grēfu, bet otrās kārtas spēlē neizmantoja divas mačbumbas un ar 6-4, 6-7 (5:7), 3-6 piekāpās Karenam Hačanovam no Krievijas.

Gulbis Gštādes turnīrā spēlēja arī 2012.gadā, sasniedzot ceturtdaļfinālu, kurā tika ciests zaudējums Polam Anrī Matjē.

Gštādes «ATP World Tour 250» turnīrā, kas notiek uz māla seguma kortiem, ar pirmo numuru izlikts beļģis Dāvids Gofēns. Pērn turnīrā uzvarēja spāņu tenisists Felisiano Lopess, kurš šogad izlikts ar trešo numuru.

Nākamnedēļ laukumā dosies arī Anastasija Sevastova, kura Bostades WTA «International» sērijas turnīrā Zviedrijā būs izlikta ar otro numuru, pirmajā kārtā tiekoties ar Annu Bļinkovu no Krievijas.

Sevastova pašlaik WTA rangā atrodama 17.vietā, kamēr 18 gadus vecā Bļinkova ir 115.pozīcijā.

Abas tenisistes savā starpā tikās pērnā gada beigās, kad Sevastova spēlēja ļoti neveiksmīgi. Toreiz Maskavas WTA «Premier» turnīra pirmās kārtas spēlē Sevastova neizmantoja piecas mačbumbas un piekāpās tobrīd ranga trešajā simtā esošajai pretiniecei ar rezultātu 6-4, 1-6, 6-7 (10:12), kas bija sportistes piektais zaudējums pēc kārtas.

Šī pāra uzvarētāja nākamajā kārtā tiksies ar Jekaterinu Aleksandrovu vai Jeļizavetu Kuļičkovu, kuras abas nāk no Krievijas.

Bļinkova 2015.gadā pakāpās līdz trešajai vietai junioru rangā, bet šogad viņa turpina kāpumu pieaugušo rangā un šonedēļ pirmo reizi starp WTA turnīra pamatsacensību dalībniecēm iekļuvusi pēc ranga. Bļinkova pret Sevastovu izcīnīja karjeras pirmo uzvaru WTA pamatsacensībās, bet šogad viņa tai ir pievienojusi vēl divas, pārvarot pirmo kārtu Austrālijas atklātajā čempionātā un turnīrā Budapeštā.

Sevastova aizvada veiksmīgāko sezonu karjerā un pēdējos četros mēnešos tikai reizi apstājusies kāda turnīra pirmajā kārtā. Šonedēļ viņa turnīrā Bukarestē pirmoreiz karjerā kādā turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru, bet ceturtdaļfinālā zaudēja rumānietei Anai Bogdanai, nespējot atkārtot pērnā gada panākumu, kad tika līdz finālam. Otrais numurs kādās WTA sacensībās viņai piešķirts ceturto reizi - pirmajās divās reizēs sportiste zaudēja jau pirmajā mačā, bet jūnija beigās triumfēja Maljorkas sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā.

Turnīrā Bostadē Sevastova piedalījās arī pērn, kad zaudēja otrajā kārtā. Sacensībās pirmais numurs šogad piešķirts dānietei Karolīnei Vozņacki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu