Krievu tīnis Rubļovs negaidīti triumfē Umagas ATP turnīrā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par Horvātijā notikušā Umagas «ATP World Tour 250» sērijas tenisa turnīra uzvarētāju svētdien negaidīti kļuva jaunais Krievijas tenisists Andrejs Rubļovs, kurš turklāt sākotnēji nemaz nespēja pārvarēt kvalifikāciju.

Pašlaik 19 gadus vecais Rubļovs Umgas turnīra finālā ar 6-4, 6-2 pieveica itāli Paolo Lorenci, kurš bija izlikts ar ceturto numuru.

Šis Rubļovam ir pirmais ATP tituls karjerā, bet jaunākajā pasaules rangā viņš no 74.vietas pacēlies uz 49.pozīciju.

Zīmīgi, ka Krievijas tenisists cieta zaudējumu Umagas turnīra kvalifikācijas izšķirošajā kārtā, tomēr pamatsacensībās iekļuva kā «laimīgais zaudētājs», jo no dalības traumas dēļ atteicas horvāts Borna Čoričs.

«Tas ir apbrīnojami. Man trūkst vārdu, lai aprakstītu notikušo, it īpaši pēc tik grūtas nedēļas,» pēc panākuma sacīja Rubļovs, kurš kļuvis par pirmo tenisistu kopš 2009.gada, kam kā «laimīgajam zaudētājam» izdevies uzvarēt ATP turnīrā. Kopumā to paveikuši vien septiņi tenisisti.

Savukārt par ASV notikušā Ņūportas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra uzvarētāju kronēts mājinieks Džons Isners, kurš finālā ar 6-3, 7-6 (7:4) apspēlēja austrālieti Metjū Ebdenu.

Līdz ar to 32 gadus vecais Isners ieguva savu 11.ATP titulu karjerā, bet Ņūportā iepriekš viņš bija uzvarējis 2011. un 2012.gadā.

Tikmēr Ebdens iepriekš bija pārvarējis šo sacensību kvalifikāciju, bet fināla laikā viņš pasaules rangā atradās 249.vietā, kas ir zemākā kāda turnīra finālista pozīcija kopš 2009.gada. Jaunākajā rangā viņš ir jau 154.pozīcijā.

Savukārt par Zviedrijā notikušā Bostades «ATP World Tour 250» turnīra uzvarētāju svētdien kronēts pieredzējušais spānis Davids Ferrers, kurš ar 6-4, 6-4 apspēlēja Aleksandru Dolgopolovu no Ukrainas, tikdams jau pie sava 27.titula karjerā.

Pašlaik 35 gadus vecais Ferrers pie uzvaras kādā no ATP turnīriem nebija ticis teju divus gadus.

Pirms tam šī turnīra otro kārtu nespēja pārvarēt latvietis Ernests Gulbis, kurš piekāpās krievam Karenam Hačanovam.

Dāmām Gštādes WTA «International» turnīrā svētdien uzvaru izcīnīja Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa, kura ar 6-4, 3-6, 6-1 apspēlēja igaunieti Aneti Kontaveitu.

Līdz ar to Bertensa tikusi pie sava ceturtā titula karjerā.

Savukārt par Bukarestes WTA «International» uzvarētāju kļuvusi mājiniece Irina Begu, kura ar 6-3, 7-5 pieveica vācieti Jūliju Gērgesu, arī izcīnot savu ceturto WTA trofeju karjerā.

Begu Bukarestes turnīrā ir otrais panākums, jo pirms tam viņa tajā bija uzvarējusi 2011.gadā, kad tās vēl bija ITF līmeņa sacensības.

Šajā turnīrā līdz ceturtdaļfinālam aizkļuva Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura ar 1-6, 3-6 pārliecinoši piekāpās rumānietei Anai Bogdanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu