Sevastova sagrauj Krievijas tenisisti Bļinkovu WTA turnīra pirmajā kārtā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Anastasija Sevastova pirmdien Bostades WTA «International» sērijas turnīrā Zviedrijā pirmās kārtas cīņā ar 6-3, 6-1 sagrāva Annu Bļinkovu no Krievijas, kurai pērnajā rudenī ļāva tikt pie pirmās WTA uzvaras karjerā. Latvijas tenisiste pēc nelielas iešūpošanās, pirmajā setā nokļūstot iedzinējos, turpinājumā dominēja laukumā, svinot pārliecinošu uzvaru, par kuru nopelnīja 30 WTA ranga punktus un 3400 ASV dolāru prēmiju.

Sevastova spēles ievadā ceturtajā geimā zaudēja savu servi un nokļuva iedzinējos ar 1-3, taču pēc tam «sakārtoja» savu spēli un guva nākamos piecus punktus pēc kārtas, trīs reizes gūstot punktu pretinieces servē.

Savukārt otrā seta pirmajā geimā Latvijas tenisiste vēl reizi zaudēja savu servi, bet pēc tam bija neapturama un uzvarēja nākamajos sešos geimos pēc kārtas, svinot pārliecinošu pānākumu.

Sevastova pašlaik WTA rangā atrodama 17.vietā, kamēr 18 gadus vecā Bļinkova ir 115.pozīcijā.

Jāpiebilst, ka Sevastova iepriekšējos divus zaudējumus, kā arī trīs no pēdējām četrām neveiksmēm piedzīvoja pret tenisisti, kura spēles brīdī atradās ārpus ranga pirmā simtnieka, taču tagad šī sērija tika pārtraukta.

Abas tenisistes savā starpā tikās pērnā gada beigās, kad Sevastova spēlēja ļoti neveiksmīgi. Toreiz Maskavas WTA «Premier» turnīra pirmās kārtas spēlē Sevastova neizmantoja piecas mačbumbas un piekāpās tobrīd ranga trešajā simtā esošajai pretiniecei ar rezultātu 6-4, 1-6, 6-7 (10:12), ciešot piekto zaudējumu pēc kārtas.

Zīmīgi, ka Bļinkovai tā joprojām ir lielākā uzvara WTA raudzes turnīru pamatsacensībās, tobrīd Sevastovai esot WTA ranga 31.vietā.

Sevastova nākamajā kārtā tiksies ar Jekaterinu Aleksandrovu vai Jeļizavetu Kuļičkovu, kuras abas nāk no Krievijas.

Bļinkova 2015.gadā pakāpās līdz trešajai vietai junioru rangā, bet šogad viņa turpina kāpumu pieaugušo rangā un šonedēļ pirmo reizi starp WTA turnīra pamatsacensību dalībniecēm iekļuvusi pēc ranga. Bļinkova pret Sevastovu izcīnīja karjeras pirmo uzvaru WTA pamatsacensībās, bet šogad viņa tai ir pievienojusi vēl divas, pārvarot pirmo kārtu Austrālijas atklātajā čempionātā un turnīrā Budapeštā.

Pēc pirmdienas mača Bļinkova zaudējusi visus četrus mačus pret TOP20 tenisistēm.

Sevastova aizvada veiksmīgāko sezonu karjerā un pēdējos četros mēnešos tikai reizi apstājusies kāda turnīra pirmajā kārtā. Aizvadītajā nedēļā viņa turnīrā Bukarestē pirmoreiz karjerā kādā turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru, bet ceturtdaļfinālā zaudēja rumānietei Anai Bogdanai, nespējot atkārtot pērnā gada panākumu, kad tika līdz finālam. Otrais numurs kādās WTA sacensībās viņai piešķirts ceturto reizi - pirmajās divās reizēs sportiste zaudēja jau pirmajā mačā, bet jūnija beigās triumfēja Maljorkas sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā.

Turnīrā Bostadē Sevastova piedalījās arī pērn, kad zaudēja otrajā kārtā. Sacensībās pirmais numurs šogad piešķirts dānietei Karolīnei Vozņacki.

Bostādē notiek sezonas pēdējais WTA līmeņa turnīrs uz māla seguma.

Šonedēļ laukumā dosies arī Ernests Gulbis, kurš Gštādes «ATP World Tour 250» sērijas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar kvalifikāciju pārvarējušo vācieti Danielu Brandsu. Abu sportistu mačs, visticamāk, risināsies otrdien.

«Ericsson Open» turnīrs risinās māla jeb clay seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 226 750 ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu